Hajrá, Salgótarján!

2024.01.09. 14:21

Kézbe veszik a megoldást: járhatatlan utat hozna rendbe az egyesület

Ha nincs jogi akadálya, akkor társadalmi megmozdulás keretében hozna helyre egy járhatatlan útszakaszt a Hajrá, Salgótarján! Egyesület a megyeszékhelyen.

Nool.hu

Egyre több megkeresést kap a Hajrá, Salgótarján! Egyesület a járhatatlan utak miatt

Forrás: az egyesület Facebook-oldala

A tavaly alakult lokálpatrióta egyesület a közösségi oldalán adta hírül a minap, hogy tagjaik felfigyeltek egy lakos videós panaszára, ami az egyik helyi útszakasz járhatatlanságára hívta fel a figyelmet. Az egyesület tagjai maguk is meggyőződtek az áldatlan állapotokról, és – amennyiben ez lehetséges – a saját kezükbe veszik a probléma megoldását.

„Megvizsgálva a helyszínt, kellően elrettentett minket a látvány, élőben talán még lehangolóbb, mint ahogyan azt el tudtuk képzelni. Egyeztetve mélyépítő szakemberekkel, az előkészítő munkákat követően kőzúzalék-burkolatot kapna a kérdéses szakasz, lehetővé téve az itt lakók közlekedését, esős körülmények között is. Reméljük, jogi akadálya nem lesz a társadalmi megmozdulásunknak” – írták bejegyzésükben.

A Facebook-poszt alatt azóta sorakoznak azok a bejegyzések, melyek a különböző salgótarjáni városrészek járhatatlan útszakaszait sorolják és azok kapcsán az egyesület segítségét kérik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában