Vetési varjak

2024.01.02. 08:58

Jóváhagyták a vetési varjak városi zavarásával kapcsolatos új eljárásrendet

Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere a közösségi oldalán számolt be róla, hogy jóváhagyták a vetési varjak városi zavarásával kapcsolatos új eljárásrendet.

Lászlók Judit

Vetési varjú

Forrás: Nool.hu

Fotó: Faragó Zoltán

A bejegyzésből megtudhattuk, hogy a polgármester dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes balassagyarmati látogatásakor beszélt többek közt a varjú-problémákról is. Dr. Semjén Zsolt pedig a napokban email-ben tájékoztatta arról, hogy az Agrárminisztérium illetékes államtitkársága értesítette őt arról, hogy dr. Nagy István agrárminiszter december 20-án jóváhagyta a vetési varjak városi zavarásával kapcsolatos új eljárásrendet. 

„Ez a könnyítés teljességgel megegyezik a nyáron a minisztériumnak Frankó Viktória elnök asszonnyal általam javasolt eljárásrenddel. Február vége helyett indokolt esetben április 30-ig lehetősége lesz minden önkormányzatnak a problémás belterületi helyeken a vetési varjak fészekrakásának megzavarására” – olvasható a bejegyzésben. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában