Jegyzet

2024.01.20. 09:15

Hazatérés

Lászlók Judit

Sajnos manapság egyre többször hallunk a felelőtlen állattartásról, kegyetlen gazdákról, nehéz helyzetben lévő állatmenhelyekről és állatvédő alapítványokról. Amióta van egy kiskutyánk, még inkább érzékenyen érintenek ezek a témák. Szerencsére a szervezetek néha egy-egy örömteli hírről is beszámolnak a közösségi médiában. 

A Tiszakécskei Ebrendészeti Telep Kutyái nevű jótékonysági szervezet például a napokban a közösségi oldalán ismertette, hogy nemrégiben keresték Zeusz kutya gazdáját, mert  a chip adatai alapján nem tudták őt értesíteni. Egy ismerős elküldte az érintett gazdinak a felhívásukat, amelyben őt keresik és valószínűleg megtalálták az elveszett kutyáját. Mint kiderült, Zeusz két és fél évvel ezelőtt veszett el, amikor a család Tiszakécskére költözött. Természetesen nagyon sokáig hirdetésekkel keresték a kutyát, de nem találták meg. 

A gazdi, azonban mindig bízott benne, hogy valahol meg van a kutyájuk. A család Zeuszt kóbor kutyaként ismerte meg, majd befogadták és a gyerekek a kutyával nőttek fel, aki a család tagja volt. A gazda, miután értesült a jó hírről, elment a kutyáért, aki két és fél év után végre hazatérhetett. A szervezet szerint az állatot valószínűleg befogadta valaki erre az időre, de a chipet nem nézette meg. Őszintén szólva örülök neki, hogy a kutyus végre hazatalált, és ahogy ez a történet is mutatja: vannak még csodák! Ugyanakkor nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az állattartás bizony nagy felelősséggel jár, ezért csak az tartson állatot, aki biztosítani tudja hozzá a megfelelő körülményeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában