Program

2024.01.27. 08:45

Határokon és évmilliókon ível át az Ipolytarnócról induló túra

Különleges téli kalandtúrát ajánl az ipolytarnóci Miocén Park. A télből a nyárba, az egykori trópusokra invitálja a családokat és a felfedezni vágyókat, ráadásul a kutyabarátok társaikkal együtt is csatlakozhatnak a határokon és az évmilliókon átívelő kiránduláshoz.

Gulyás Edina

Országhatárt átívelő, tematikus túrát indít a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság január 27-én, szombaton. A program a szlovák-magyar Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark őslénytani központjából indul 10 órakor és a szlovák oldalon megbújó mucsényi fatörzsbarlanghoz vezet – adták hírül az Ipolytarnóci Ősmaradványok közösségi oldalán.

Mint arról beszámoltak: egy 17 millió évvel ezelőtti szupervulkáni kitörés által eltemetett Ősvilági Pompeji szentélyébe vezet a katasztrófaturizmus eme különleges kirándulása. A tíz kilométeres szakvezetés keretében a Geopark szlovák oldali fatörzsbarlangjáig húzódó terület országhatár menti csodáit ismerhetik meg az érdeklődők.

Sőt, ennél sokkal többet is, mert a szakvezetéses túrához egyéb programok is kapcsolódnak. A terepbejárást követően a látogatók kandalló mellett pihenhetnek meg, melengethetik a miocén erdő didergő ősállatait és a bükkábrányi fákat, az Ősfenyő Belépő fogadóépületben digitális terepasztalon domborzatot formálhatnak, interaktív kiállításon ismerhetik meg a Kárpát-medence születését, érintőfalon hozhatják mozgásba az animált régmúltat és szimulációs négydimenziós időutazáson élhetik át a vulkánkitörést megelőző pillanatokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában