Országfásítás

2024.01.24. 09:15

Fontos a zöldterületek bővítése Dorogházán: településfásításra regisztráltak

A napokban regisztrálhatnak a települések az Agrárminisztérium nagy népszerűségnek örvendő Országfásítási Programjára. Dorogházán ezúttal is élnek az adódó lehetőséggel.

Gulyás Edina

Dorogháza egy korábbi alkalommal már sikeresen szerepelt a programban, akkor összesen huszonöt facsemetét, – húsz gömb szivarfát és öt királydiót – nyertek. Azokat közösségi program keretében ültették el. A falu központjában a Millenniumi parkot és annak környékét, valamint az újtelepi rész zöldterületeit is díszítik a növények, amik azóta is szépen fejlődnek.

– Nagyszerű kezdeményezésnek tartom a fenti programot, ami felhívja az emberek figyelmét a környezetvédelem fontosságára, emellett közösséget is kovácsol – fogalmazott Kővári Lászlóné polgármester. – A falu zöldítése fontos számunkra, ezért tavaly is éltünk a lehetőséggel és további 30 fára pályáztunk, sajnos akkor nem jártunk sikerrel. Idén is regisztráltunk a programra, pozitív döntés esetén a Rákóczi út mellé ültetjük majd el a csemetéket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában