Emlékérem

2024.01.05. 09:44

Fogvatartottak újítják fel a balassagyarmati Ipolypart Fészek Gyermekotthont

A Gyermekotthonok Felújítási Programban részt vállalt tevékenységért nemrégiben rangos elismerést vehetett át a büntetés-végrehajtási szervezet. Két év alatt már négy gyermekotthon lakóinak járultunk hozzá a szebb, modernebb, rendezettebb lakókörnyezetéhez, tavalyi évben elkezdődött a balassagyarmati Ipolypart Fészek Gyermekotthon felújítása is.

Lukács Zsófia

Az országos büntetés-végrehajtási parancsnok díjat is kapott munkájáért

Fotó: Beküldött

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa dr. Tóth Tamás altábornagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka részére az alkotmányos alapjogok védelme érdekében, a gyermekotthonok felújításában részt vállalt tevékenységéért Justitia Regnorum Fundamentum emlékérmet adott át – számolt be róla portálunknak a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

Mint azt korábban írtuk: a felújítási program két évvel ezelőtt az alapvető jogok biztosának kezdeményezésére indult el a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának, valamint az Agrárminisztérium Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárságának segítő közreműködésével. A fogvatartottak munkájának köszönhetően az elmúlt évek során több gyermekotthon felújítása is befejeződött: 2022-ben a Veszprém-gyulafirátóti Befogadó Gyermekotthon és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató szentlőrinci lakásotthona szépült meg.

Jelenleg Felsőzsolcán, a Szent Benedek Lakásotthon, Balassagyarmaton pedig az Ipolypart Fészek Gyermekotthon újul meg – közölte az országos parancsnokság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában