Útfelújítás

2024.01.25. 14:20

Februárban megkezdődhet a nőtincsi Malom utca sérült szakaszának helyreállítása

Ahogy arról portálunkon korábban beszámoltunk decemberben a nagy esőzéseket követően Nőtincsen, a Malom utcában a csatornázás felett beszakadt az út. Ennek javítására az önkormányzat vis maior pályázatot nyújtott be.

Lászlók Judit

Hulladékszállító jármű alatt szakadt be az aszfalt a településen

Fotó: Facebook

A káresettel kapcsolatban a Hugyecz Ádám, a település polgármestere az önkormányzat közösségi oldalán osztott meg a napokban újabb információkat. Mint írta, még aznap felvette a kapcsolatot a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt.-vel, akik megállapították, hogy nem történt csőtörés. Véleményük szerint a csatorna és az aszfalt közötti földréteg nem megfelelően lett tömörítve.

„Mivel az út több helyen is sérült, részletesebb kivizsgálást kértem és úgynevezett „vis maior” támogatást nyújtottunk be, amely kifejezetten az előre nem látható természeti károkra vonatkozik. A meglévő, települési ingatlanokra vonatkozó biztosításunk ilyen esetre sajnos nem fizet. A múlt hét folyamán kiszállt egy többtagú bizottság (többek között a Katasztrófavédelem, Magyar Közút, Magyar Államkincstár képviseletében), akik megtekintették a helyszínt. Megérkezett a bizottsági döntés, miszerint valóban előre nem látható káreset történt, és közösen támogatják a kérvényünket. Felkértem egy tervezőt, hogy állapítsa meg az út(alap) sérülését, valamint rakjon össze egy költségtervet a javításra és készítse el nekünk a szükséges dokumentációt. Remélhetőleg nem szükséges további feltárás” – közölte a polgármester a bejegyzésben.
Hozzátette: a napokban egy útépítő vállalkozó is felméri a meglévő kárt, és ad egy árajánlatot a javításra. A teljes dokumentációt az elkészülte után és a bizottság támogató döntését be kell majd nyújtaniuk, amely alapján elbírálják az igényüket. 

A polgármester a közlemény végén kiemelte, várhatóan és az időjárás függvényében legkorábban február elején kezdhetik meg az út helyreállítását. Azonban addig is kéri a lakosok türelmét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában