Iskola

2024.01.31. 09:20

Elképesztő diáknapot szerveztek a salgótarjáni gimnáziumban

Egy felejthetetlen, szórakoztató diáknap keretén belül búcsúztatták az első félévet a salgótarjáni Madách Imre Gimnáziumban, melyet a végzős tanulók szerveztek.

Sipos Nina Vivien

Egy felejthetetlen, szórakoztató diáknap keretén belül búcsúztatták az első félévet a salgótarjáni Madách Imre Gimnáziumban, melyet a végzős tanulók szerveztek. A Madáchban már hagyománnyá vált, hogy az az osztály, amely az előző évi diáknapon győzedelmeskedik, abban a megtiszteltetésben részesül, hogy a megszervezheti a következő évi diáknapot. Idén a 12.b osztály diákjai tettek ki magukért.

Minden osztálynak kötelező volt a számukra kisorsolt országnak megfelelő viseletben megjelennie, hordozható formában elkészíteni a zászlót, illetve zenés-táncos előadással kellett készülniük. Az osztályoknak a nemzetek jellegzetes édességét is meg kellett csinálniuk, amelyeket a tantermük előtt lehetett megkóstolni. Az aulában volt izgalmas táncverseny, vaktérképes feladat, nemzetek zenéinek felismerése, tetrisz, valamint kahoot

 – írta Facebook-oldalán a salgótarjáni Madách Imre Gimnázium

Hozzátették, hogy a tornateremben partizánoztak az osztályok, az ebédlőben twister-bajnokságot tartottak, majd hallás utáni nyelvfelismerős kvíz és tetrisz játékon próbálhatták ki tudásukat a résztvevők. Különféle filmes és tolmács-kvízt is ki kellett tölteniük a diákoknak, sőt a Wanted! játékot is kipróbálhatták, de kincskeresésben is részt vettek.

A 11.c tanulói lettek a győztesek, akik a jövőévi  diáknap szervezésének jogát is megkapták. Második helyezett az egyik ballagó osztály, a 12.a lett, a harmadik dobogós helyezést pedig a 10.b osztály nyerte el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában