Jegyzet

2024.01.25. 12:37

Életmentés

,A lány cselekedete példaértékű lehet mindenki számára - Lászlók Judit gondolatai a témában.

Lászlók Judit

Sosem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos az elsősegélynyújtás alapjainak elsajátítása, hiszen sokszor emberéletek múlhatnak rajta. Jól mutatja ezt az az eset is, amelyet a Országos Mentőszolgálat közölt a napokban a közösségi oldalán. A tizenhét éves Juhász Alexandra hazafelé tartott az iskolából, amikor az állomáson észrevette, ahogy egy a vonatra várakozó idős férfi hirtelen összeesik.

A fiatal lány azonnal a segítségére sietett és megpróbálta felébreszteni, azonban a férfi nem reagált erre. Miközben megvizsgálta a légzését, más tanulók értesítették a mentőket. A férfi ekkor már nem lélegzett, így a diszpécser instrukciói alapján Alexandra megkezdte az újraélesztést. Perceken belül megérkeztek a mentők is, és emelt szinten folytatták az életmentést. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, és a férfit kritikus állapotban kórházba szállították. A példaértékű cselekedet után a fiatal lány azt üzente: minden ember sajátítsa el az újraélesztés lépéseit, mert bármikor kerülhetnek hasonló helyzetbe. Sőt, jusson eszünkbe, hogy a mi hozzátartozóinkkal is történhet hasonló eset, ezért fontos, hogy nekik is tudjon segíteni valaki.

Úgy gondolom, hogy Alexandra cselekedete példaértékű lehet mindenki számára, sőt, azok a tanulók is dicséretet érdemelnek, akik segítettek neki. Szeretném felhívni továbbá a figyelmet az üzenetére is, hiszen bárhol, bármikor szükség lehet a segítségünkre, és bizony egy emberélet is múlhat rajta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában