Újévi tervek

2024.01.01. 07:50

Egy hosszabb külföldi körútra indul januárban a szügyi sportmászó

A szügyi Vályi Gergő sportmászó portálunknak arról mesélt, hogyan töltötte idén a szilvesztert, miért nem tesz soha újévi fogadalmat, illetve milyen tervekkel vág neki a 2024-es esztendőnek.

Lászlók Judit

Vályi Gergő. A kép egy korábbi versenyen készült

Forrás: Magyar versenymászók

Vályi Gergő sportmászó portálunk érdeklődésére elmondta, hogy az újévet a barátai társaságában köszöntötte Budapesten. Azonban, ahogy korábban, úgy idén sem tett újévi fogadalmat, sőt, állítása szerint soha nem is fog, mert nem igazán akar fogadkozni. Mint mondta: sokkal inkább szereti megvalósítani a dolgokat. 

Arra a kérdésünkre pedig, hogy milyen tervekkel és célokkal vág neki a 2024-es évnek elmondta: egy hosszabb utazással indítja az évet, aztán a sport mellett ebben az esztendőben is fontos szerepet kap majd nála a tanulás. 

– Rögtön 2024 januárban elindulok egy lakóautóval egy hosszabb mászókörútra, amelynek keretében több ország szikláin is szeretnék mászni. A terveim szerint megállok majd Szlovéniában, Olaszországban, a végcél pedig Spanyolország lesz. Szeretnék ugyanis a sziklán egy nagyon nehéz 9a nehézségű utat kimászni 2024-ben – mondta Vályi Gergő. 

Hozzátette: természetesen ebben az esztendőben a hazai és a nemzetközi mászóversenyeken is szeretne részt venni és azokon minél jobb eredményt elérni. – Mindemellett sokat kell tanulnom is, mivel első éves vagyok a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen. Számomra ugyanis nagyon fontos, hogy minél jobb legyen a tanulmányi eredményem azért, hogy megtarthassam az ösztöndíjamat – zárta gondolatait Vályi Gergő.

A sportmászó végezetül olvasóinknak is sikerekben gazdag, boldog új évet kívánt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában