Közösségi színtér

2024.01.21. 09:00

Az ősök hagyatékát mutatja majd be az új közösségi ház Dorogházán

Közösségi tér fejlesztésére nyert pályázati támogatást Dorogháza önkormányzata. Egy régi parasztház helyén alakítják azt ki idén.

Gulyás Edina

A régi parasztházat le kell majd bontani

Forrás: Google Maps

Közösségi tér fejlesztésére kapott pályázati támogatást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban a község önkormányzata. A tervek szerint az elnyert 66 millió forintból a falu központjában egy régi parasztházat újítottak volna fel, azonban a statikai vizsgálat szerint már olyan rossz állapotban van, hogy azt le kell bontani. Kővári Lászlóné polgármester arról számolt be portáluknak, hogy a területen az épület lebontását követően egy hasonlós stílusú házat alakítanak majd ki.

– Ezt követően az ingatlanban szeretnénk egy kiállítóhelyet is berendezni a helyiek régi viseletéből, őseink hagyatékából, a mindennapok során használt eszközeikből. Ehhez már több tárgyat is felajánlottak a dorogháziak, de még mindig gyűjtjük a régmúlt emlékeit – fogalmazott Kővári Lászlóné, aki arra is kitért: – Az épületnek azonban nem csupán ezt a funkciót szánjuk, szeretnénk azt élettel megtölteni. Rendezvényeknek is helyet ad majd az ingatlan, aminek az udvarát is rendbe tesszük és akadálymentes parkolót is kialakítunk mellette. A kivitelezés idén elkezdődik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában