Kirándulás

2024.01.07. 13:58

A Nyírjesi Füvészkert és Vadaspark télen is várja a látogatókat

A családoknak érdemes lehet egy kis kirándulással kezdeni az új évet. Ehhez ajánljuk a Nyírjesi Füvészkert és Vadaspark felfedezését, amely megannyi élményt rejthet a kicsik és nagyok számára egyaránt.

Lászlók Judit

Az Ipoly Erdő Zrt. honlapján megtalálható információk szerint, a Balassagyarmathoz tartozó Nyírjesben kialakított ökológiai centrum a városból gyalog és kerékpárral is könnyen megközelíthető. A huszonkét hektáros területen a két kilométer hosszú tanösvény Európa, Ázsia és Észak-Amerika közel hatszáz növényfajtáját mutatja be. 

Megtalálhatjuk például a Sziklás-hegység fenyveseit, Kalifornia mamutfenyőit, Oregon félsivatagát, Japán színes növényeit, Kína bambuszligeteit, illetve a hazai erdőket, vagy a Kárpátok lucosát is. A tanösvény szerves részét képezik a tájba harmonikusan illeszkedő látványhidak is. A tizenöt hektáros vadaspark pedig olyan állatoknak ad otthont egyebek mellett, mint az emuk, a shetlandi pónik, az aranysakál, az alpakák, a Bennett-kenguruk, az ormányos medvék, a dámok, illetve a gímszarvasok. 

Ezenkívül egy erdei játszótér és egy szabadtéri foglalkoztató is várja a látogatókat. Amennyiben kedvet kapnak a létesítmény felfedezéséhez, érdemes tudni, hogy a Nyírjesi Füvészkert és Vadaspark a téli időszakban pénteken, szombaton és vasárnap tart nyitva reggel 10 és délután 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában