Hitélet

2024.01.19. 15:15

A Krisztus-hívők egységéért fohászkodnak Balassagyarmaton az ökumenikus imahéten

Vasárnap kezdődik az ökumenikus nemzetközi imahét.

Lukács Zsófia

Balassagyarmaton január 21-től, vasárnaptól egészen január 26-ig, péntekig, az imahét napjain a különböző felekezetű gyülekezetek ökumenikus közösségben tartanak istentiszteleteket és imádkoznak a Krisztus-hívők egységéért.

A programsorozat január 21-én, vasárnap 16 óra 30 perckor a Nagytemplomban kezdődik Molnár Ambrus református lelkész Az örök élet című elmélkedésével. Hétfőn 18 órakor a Lutherházban  „A nagy parancsolat” témakörével Turai János kanonokplébános várja a hívőket. 

Kedden a Szalázi-templomban Jóni-Molnár Melinda református lelkipásztor a felebarátságról beszél. Szerdán 18 órakor a Református imateremben a „Kitérési okok” témáját Bartha István evangélikus lelkész járja körül. Csütörtökön 18 órától a Luther-házban „A segítő” jeligével Dóbiás Zalán plébános, esperes imádkozik, majd pénteken 18 órától a Református imateremben Szabó  Gábor római katolikus káplán „A gondviselő” címmel tartja meg elmélkedését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában