Egészségügy

2024.01.04. 15:55

A gyarmati kórház korábban megszűnt ellátásainak újraindítását tűzték ki célul

A balassagyarmati kórház ügyében folyamatos egyeztetéseket szervez a város önkormányzata.

Lukács Zsófia

Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet

Forrás: Google Maps

Nemrég a vezetőváltás okán az egészségügyi szakemberekkel folytatott értekezleten a kórház vármegyei egészségügyi ellátásban nélkülözhetetlen szerepe, a politika által is elismert hosszú távú területi feladatok szükségessége és az ellátások újraindítása volt a téma.

–A Dr. Kenessey Albert városi kórház alkalmazottainak tájékoztató értekezletet tartottunk a kórházat január elsejétől érintő vezetőváltás okán. Dr. Fazekas Ágnes megbízott főigazgatónő, dr. Laczkó Tamás a vármegyei Szent Lázár kórház megbízott főigazgatója és dr. Szabó Géza a vármegyei kórház kutatásfejlesztési, innovációs és megyei koordinációért felelős vezetője, Balassagyarmat önkormányzatának egészségügyi tanácsnoka társaságában összefoglaltuk a városi kórházunk vármegyei egészségügyi ellátásban nélkülözhetetlen szerepét, a politika által is elismert hosszú távú területi feladatainak szükségességét. A vezetők ismertették az elkövetkező egy-két hónap várható változásait, célként kitűzve az elmúlt két évben szűkült, vagy megszűnt ellátások újraindítását – fogalmazott Csach Gábor polgármester.

Mindent megtesznek az orvos- és szakdolgozóhiány enyhítéséért

Hozzátette, hogy arra kérte a felelős vezetőket, hogy vegyék komolyan az ellátott nyugat-nógrádi polgárok biztonságérzetét, és a kórházi alkalmazottak, szakdolgozók és orvosok motiválását, melyet már őszinte és interaktív kommunikációval, emberséggel is jelentősen lehet javítani.

– Az elkövetkező két hétben a vezetők minden osztállyal külön-külön egyeztetnek a pontos helyzet- és igényfelmérés érdekében. Az önkormányzat és a város polgárai képviseletében támogatásunkról biztosítottam a kórház minden dolgozóját, megköszönve áldozatos munkájukat és kitartásukat. Az elkövetkező hetekben folyamatos tárgyalások indulnak, hogy minél előbb enyhüljön a jelenleg legsúlyosabb orvos- és szakdolgozóhiány – ismertette Csach Gábor.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában