Rádió

2024.01.08. 14:34

A balassagyarmati tanár lesz a Kossuth Rádió vendége

Lukács Zsófia

A Kossuth Rádió Nagyok című zenés portréműsorának, a január 9-i adásában a főszereplő ez alkalommal a balassagyarmati Pásztor Sándorné nyugalmazott pedagógus, a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Nógrád vármegyei tagozatának elnöke, aki nemrégiben a Balassagyarmat kultúrájáért díjat is átvehette. A műsor kedden este fél nyolckor kezdődik és elhangzását követően visszahallgatható a közmédia archívumából, a mediaklikk.hu oldalról.

Pásztor Sándorné a magyar irodalmat és az ének-zenét úgy tanította, hogy abból az élethez találtak kapaszkodókat a tanítványai, akik közül sokan lettek óvónők, pedagógusok, magyar tanárok. Miközben Aranydiplomás kórust vezetett, Madách Imre és Mikszáth Kálmán életét, munkásságát kutatta, s könyveivel előadásaival ma is az ő kultuszukat élteti. A pedagógus a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Nógrád vármegyei elnöke, a Mikszáth Kálmán Társaság, s az Anyanyelvápolók Szövetségének tagja, Balassagyarmat Kiváló Pedagógusa, a Kazinczy-és Veress Pálné-díjjal kitüntetett. Beszélgetőtársa a Kossuth Rádión kedden 19.30-tól Tarnóczi László lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában