Visszatekintő 2023

2023.12.25. 11:55

Visszatekintő: képeken mutatjuk 2023 legfontosabb júniusi eseményeit Nógrádban

December végén portálunk is számot vet, mi mindenről tudósított 2023-ban. Sorozatunk következő részében összegyűjtöttük június legérdekesebb mozzanatait.

Nool.hu

Júniusban a lovasok is elzarándokoltak nemzeti kegyhelyünkre

Forrás: Archív fotó: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Az év hatodik hónapja sem telt eseménytelenül Nógrád vármegyében. Többek között portálunk ott volt Salgótarjánban, az elsősegélynyújtó versenyen, Bátonyterenyén, ahol trianoni megemlékezést tartottak, de Ludányhalásziba, az ifjú horgászok versenyére is ellátogattunk. Tudósítottunk továbbá a salgótarjáni sportcsarnokban megrendezett néptánctalálkozól, de a helyszínen voltunk akkor is, amikor Pásztóra és térségére villámárvíz csapott le, továbbá arról is beszámoltunk, hogy Nagykeresztúron szemétszedési akciót tartott a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Június közepén a nógrádi tanulók nagy örömére elkezdődött a vakáció, amelynek alkalmából diákjuniálist is szerveztek Balassagyarmaton, majd Példakép tábort tartottak Ráróspusztán, illetve a megyeszékhelyen honvédelmi táborban is kipróbálhatták magukat a fiatalok. Ebben a hónapban Novák Katalin köztársaság elnök néhány napra Nógrádba költözött, így számos településre ellátogatott, megismerkedett a helyi emberekkel. 

Júniusban megemlékeztek a holokauszt áldozatairól a megyeszékhelyen, továbbá bányász emlékhelyet is avattak, illetve a lovasok is elzarándokoltak nemzeti kegyhelyünkre. Bátonyterenyén a helyi akkumulátorgyár ellen is tüntettek, Maconkán pedig elrajtolt a Professzionális Bojlis Európa Kupa. Semmelweis-nap alkalmából elismerések találtak gazdára a Pásztói Margit Kórházban, továbbá Veterán autókincseket is megcsodálhattak az érdeklődők a romhányi Pick Up Drive fesztiválon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában