Visszatekintő 2023

2023.12.21. 09:58

Visszatekintő: képeken mutatjuk 2023 legfontosabb februári eseményeit Nógrádban

December végén portálunk is számot vet, mi mindenről tudósított 2023-ban. Sorozatunk következő részében összegyűjtöttük a február legérdekesebb mozzanatait.

Nool.hu

A kommunizmus áldozatainak emléke előtt is fejet hajtottak

Forrás: Nool

Az idei év második hónapjában sem szenvedtünk hiányt eseményekből. Egyebek mellett tudósítottunk a héhalmi Kocsonyafesztiválról, a hazatérés napi megemlékezésről Somoskőújfaluban, Harrach Péter vizslási látogatásáról, a Magyar Rákellenes Liga salgótarjáni szervezetének vetélkedőjéről, valamint a Borbély szakmai napjáról is. 

Februárban emellett felidézték Salgótarjánban a nógrádi széncsata mozzanatait, katonák és diákok közösen futottak Balassagyarmat utcáin, sportdíjakat osztottak a vármegyeszékhelyen, de a kommunizmus áldozatainak emléke előtt is fejet hajtottak. Pásztón a nővérszálló átadásának örülhettek az év elején, míg a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság gólyafészkek építésébe vonta be a lakosságot. 

Februárban civil lépés eredményeként láthatósági zászlókat helyeztek el a salgótarjáni gyalogátkelőknél, melyeket nem sokkal később el is loptak a vandálok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában