Tömegközlekedés

2023.12.31. 12:45

Változik a vonatok közlekedési rendje szilveszterkor és újévkor is

Szilveszterkor és újévkor is az átlagos hétvéginél jóval nagyobb utasforgalom várható, ezért a MÁV arra kéri a közlekedőket, hogy időben tervezzék meg utazásukat, indulás előtt pedig feltétlenül tájékozódjanak a menetrendváltozásról.

Lukács Zsófia

A közlekedési társaság járatai év végén, illetve az új esztendőben megváltozott rend szerint járnak. Érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, vagy használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is – tájékoztat a MÁV-csoport.

Mint írták: a december 22-től január 2-ig terjedő ünnepi időszakban az utasforgalom szempontjából frekventált napokon a kihasználtabb reggeli és a délutáni InterCity vonatok szerelvényei a más hétvégéken megszokottnál több kocsival közlekednek.

A vonatközlekedésben év végén és újévkor a következő változások lesznek: december 31-én, vasárnap az ünnepnapi, január 1-jén a vasárnapi, január 2-től pedig a már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok.

A gyermekek, a családosok, a tanulók, a diák- és a felnőtt csoportok, illetve a nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményrendszerrel. A már nem tanuló, 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt december 22-én, pénteken 10 órától egészen január 1-je éjféléig vehetik igénybe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában