Karácsonyi dallamok

2023.12.19. 14:22

Ünnepi örömzenéléssel lepték meg a betegeket a salgótarjáni kórházban

Idén ötödik alkalommal köszöntötték a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórházban a Gyertyaláng kórust.

Nool.hu

A Gyertyaláng kórus visszatérő vendég a kórházban, mosolyt csalnak a betegek arcára

Forrás: Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház

A kórus 2012-ben alakult Somoskőújfaluban, évek óta minden éveben megújulva és örömmel vállalják szereplésüket a vármegyei kórházban, a betegek és a dolgozók nagy örömére. Műsorukban dél-amerikai karácsonyi énekkel is kedveskedtek – közölte a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház közleményében.

Mint írták: "Igényesen összeállított, igazi örömzenében volt része a betegeknek, a kis kórus hallatán. A műsorban Szalka Mihály atya is részt vett, Ady Endre versével okozott nagy örömet a hallgatóságnak. Imádságban biztosította a kórházban lévőket, hogy Urunk születésnek éjszakáján is hordozza őket szívében. Mindannyiunk szívében szülessen meg Krisztus, s adjon örömet, vigasztalást és békességet a szívekben, életünkben, családjainkban." 

Sokak szemében örömkönnyek szöktek, kezeiket imára kulcsolva hallgatták a vendégeket. A műsor második részében ismert karácsonyi énekek csendültek fel, sugározva a karácsony igazi üzenetét. A jelenlévők is boldogan bekapcsolódtak a közös éneklésbe. A műsorral szebbé tették a betegek kórházi tartózkodását, enyhíthettek fajdalmaikon, gyógyulásukat segítették, s talán néhány perc erejéig visszaidézték a régi közös családi karácsonyokat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában