Pletyka

2023.12.09. 14:20

Újabb álhír terjed Pásztón – nem szűnik meg a francia tagozat a gimnáziumban

„Bizonyos körök azt terjesztik a városban, hogy megszűnik a Mikszáth Kálmán Gimnázium francia tagozata”– fogalmazott Farkas Attila polgármester Facebook-oldalán.

Nagy Orsolya

Hozzátette: ezzel szemben a valóság, hogy az önkormányzat pályázaton elnyert támogatásból energetikai felújítást végez az épületen.

„A munkálatok 2024 januárjában kezdődnek majd el, addig a diákok a kollégium épületében tanulnak. Komolyan nem értem és mélységesen felháborít, hogy egyesek politikai számításból vagy merő rosszindulatból miért kreálnak vagy terjesztenek ilyen kamu híreket”– írta a polgármester.

A városvezető kiemelte, hogy ezzel nagy károkat okoznak az intézménynek, pont a 8. osztályosok pályaválasztása idején. Manapság amúgy is nehéz a középiskolák helyzete. Célzott ezzel arra a polgármester, hogy most van kicsúcsosodva annak a hatása, hogy 2004 és 2011 között nagyon kevés gyerek született.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában