Gólkirály

2023.12.07. 19:58

Többszörös gólkirályi címmel büszkélkedhet a salgótarjáni helyszínelő

Többszörös gólkirályi címmel is büszkélkedhet Pál Gergő, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság baleseti helyszínelője. A rendőrzászlós gyerekkora óta rúgja a bőrt, öt évig a Magyar Rendőrválogatottban is játszott.

Gulyás Edina

Pár Gergő jelenleg a Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE csapatában csatár poszton játszik

Forrás: police.hu

Gyerekkora óta futballozik Pál Gergő zászlós, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság baleseti helyszínelője. Öt évig játszott a Magyar Rendőrválogatottban is, jelenleg egy Nógrád megyei csapatban rúgja a bőrt, ahol többször is elnyerte már a gólkirályi címet – írja portálunkhoz eljuttatott közleményében a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

"Falun nőttem fel, ahol nem volt sok sportolási lehetőség a futballon kívül, ami így végigkísérte a gyerekkoromat. A bátyám is focizott, édesapám pedig edző volt" – kezdte történetét Pál Gergő. – Versenyszerűen űzöm ezt a sportot: jelenleg a Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE csapatában csatár poszton játszom. 

A rendőrség cikkéből az is kiderül, hogy a rendőrzászlós 2015-ben csatlakozott a Magyar Rendőrválogatotthoz. Az itt töltött öt év alatt Hollandiában, Monacóban, Bulgáriában, Lengyelországban és Szlovákiában is járt a csapattal. Sajnos az Európa-bajnokságra végül nem jutottak ki, ugyanis kikaptak a szlovák válogatottól. Amikor 2020-ban megjelent a koronavírus, megszűnt a csapat, azóta Pál Gergő már csak civilként versenyez a megyei válogatottban. 

Szabadidejében máig sokat focizik

"Többször nyertünk bajnoki kupát, és a gólkirályi címnek is több alkalommal örülhettem. A jó eredmény függ ugyan a jó állóképességtől, a technikától és a felkészüléstől, de ez egy csapatjáték, így a győzelem nem egyéni érdem" – vélekedett a zászlós, aki azt is elárulta: ugyan már nem játszom rendőrcsapatban, de a szabadidőmben, amikor éppen nem készülök a bajnokságra, a kollégákkal is összejövünk egy kicsit rúgni a bőrt, de csak a játék kedvéért. A bajnokságok a tavaszi és az őszi szezonban 13 hetesek szoktak lenni, ilyenkor mérik össze tudásukat a csapatok. Az őszi szezonnak most lett vége, a tavaszi pedig majd márciusban kezdődik, azonban mi már januárban elkezdjük a felkészülést rá.

Pál Gergő közgazdasági szakközépiskolát végzett, de amikor a pályaválasztásra került a sor, nem tudta magát elképzelni ezen a területen. Egy barátja javaslatára kezdte meg a tanulmányait a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában. Ennek elvégzését követően a III. Kerületi Rendőrkapitányságra szerelt fel járőrként, majd egy év után a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra került – írták.

Személyi sérüléses balesetekkel foglalkozik

"Már az iskolában megtetszett a helyszínelők munkája, így elhatároztam, hogy ezen a területen szeretnék elhelyezkedni, azonban ehhez kilenc év tapasztalatra volt szükség. 2013-ban kezdtem a közlekedésrendészeten, és még abban az évben elvégeztem a helyszínelőképzést, azóta helyszínelőként dolgozom" – fogalmazott Pál Gergő. – Kizárólag személyi sérüléses balesetekkel foglalkozom, legalább egy tucat halálos kimenetelűvel találkoztam már a munkám során. Télen, mikor az első hó leesik, és jeges lesz az út, előfordul, hogy a sofőrök nem jól választják meg a sebességet. A téli gumiabroncsok használatával és a megváltozott időjárási és útviszonyokhoz alkalmazkodva azonban a balesetek elkerülhetők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában