Meglepetés

2023.12.18. 12:05

Több mint száz gyermek karácsonyi álma teljesült Bátonyterenyén

A bátonyterenyei Ady Endre Művelődési Központban minap szó szerint megelevenedtek a falakon sorakozó rajzok, és több mint száz gyermek karácsonyi álma vált valóra.

Gulyás Edina

A rengeteg ajándékból mindenki karácsonyfája alá került valami

Forrás: Beküldött fotó

 A Bátonyterenye Városi Egészségügyi, Szociális és Gyermekjóléti Központ munkatársai hetek óta azon fáradoztak, hogy a városban és a környező településeken élő rászoruló családoknak szebbé varázsolják az ünnepeket.

– Ahogyan tavaly, úgy idén is a Szeretetcsomag Csoport ajánlotta fel azt a lehetőséget, hogy a bátonyterenyei kistérségben 120 gyermek álmát váltják valóra. A kicsik által lerajzolt kívánságokat kollégáink összegyűjtötték és eljuttattuk azokat a szervezethez, akik adományozóik segítségével minden vágyat teljesítettek. Nagy öröm számunkra, hogy mosolyt csalhattunk az arcokra

 – tájékoztatott Érczi Zsolt, a Bátonyterenye Városi Egészségügyi, Szociális és Gyermekjóléti Központ vezetője.

A gyerekek szombaton délután vehették át a vágyott játékokat a művelődési központban. A művelődési központ munkatársai az egészséges életmódot szem előtt tartva gyümölcsökkel és finom falatkákkal kínálták a családokat. Azokat, akik nem tudták megoldani a bejutást, a kistérségi busz szállította ide. Azoknak pedig, akik valamilyen okból nem tudtak megjelenni a programon, a szociális központ munkatársai eljuttatják a csomagokat.

Youtuber szórakoztatott
A finomságok elfogyasztása után a fiatalok körében ismert youtuber, Szabyest szórakoztatta a gyerekeket, majd az ajándékok kiosztásában is segédkezett. A szépen feldíszített karácsonyfa alatt sorakozó színes papírba csomagolt meglepetéseket személyesen vehették át a gyerekek. A kicsik ragyogó mosollyal szorították magukhoz a vágyott játékokat, ami között volt focilabda, babacsomag, de egy kislány akkora babaházat kapott, hogy alig bírta el. A program végén minden család édességcsomagot is átvehetett. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában