Úszásoktatás

2023.12.09. 14:10

Több mint 400 kisdiák úszásoktatását támogatta a balassagyarmati tankerület

Több mint 400 kisdiák járhatott úszni a Balassagyarmati Tankerületi Központ fenntartásában működő intézményekből. Az idei tanévben a 3. és 4. évfolyamosok számára szervezte meg az úszásoktatást a tankerület.

Veres Edina

A balassagyarmati Révész László Tanuszoda

Forrás: Nool.hu

Nagyné Barna Orsolya, a Balassagyarmati Tankerületi Központ igazgatója arról tájékoztatta portálunkat, hogy a 2019-ben átadott Révész László Tanuszoda jó lehetőséget teremt arra, hogy a fenntartásukban lévő iskolák tanulói szervezett keretek között, profi oktatók segítségével sajátítsák el az úszás alapjait.

– Ha a gyermek kis korban megtanul otthonosan mozogni a vízben, kialakul a vízbiztonsága, akkor nem kell attól tartani, hogy például egy osztálykirándulás alkalmával vagy egy családi nyaraláson valami baj történik. Az úszás az egyik legegészségesebb természetes mozgásforma, rengeteg előnye van. Ezek között szerepel, hogy segít a sok ülés okozta helytelen testtartás javításában, de az úszásnak köszönhetően javul a gyermekek állóképessége, és fejlődik az immunrendszere – fejtette ki a tankerületi igazgató.

Hozzátette: a szakemberek szerint az úszás az egyik leghatékonyabb mozgásforma, hiszen a legtöbb izomcsoportot egyszerre mozgatja meg, valamint a szellemi teljesítményt is fokozza.

Pozitív élményekkel gazdagodtak

Nagyné Barna Orsolya közleményében kiemelte: a fenntartó tankerületi központ fontosnak tartja, hogy a köznevelési intézmények tanulói megismerkedjenek az úszás alapjaival, és magabiztos tudást szerezzenek ebben a mozgásformában.

– Hat iskola 3. és 4. évfolyamosai számára szerveztük meg az elmúlt hónapokban az oktatást a balassagyarmati Révész László Tanuszodában. Az úszásoktatás minden költségét a Balassagyarmati Tankerületi Központ saját költségvetéséből finanszírozta, sem a belépőjegyek, sem az oktatók, sem az utaztatás költségei nem terhelték a szülőket – húzta alá.

A kezdeményezésben a Kiss Árpád Általános Iskolából, a Balassagyarmati Dózsa György Általános Iskolából, a Balassagyarmati Szabó Lőrinc Általános Iskolából, a Dejtári Mikszáth Kálmán Általános Iskolából, a Magyarnándori Általános Iskolából, illetve a Szügyi Madách Imre Általános Iskolából összesen 407 diák vett részt. A Balassagyarmati Tankerületi Központ igazgatójának beszámolója szerint a kilenchetes turnusról a diákok és a BSE Palóc Farkasok Utánpótlás Sport Egyesület úszásoktatói is pozitívan számoltak be. A gyerekek szívesen vettek részt az órákon, és valamennyien magabiztosan mozognak már a mély vízben is.

Tavasszal folytatják
Nagyné Barna Orsolya tájékoztatásában végül arra is kitért, hogy a Magyar Úszó Szövetség az óvodások, valamint az 1. és 2. évfolyamos általános iskolások számára hirdette meg az Úszó Nemzet Programot, amelybe a Balassagyarmat környéki intézmények ebben a tanévben kapcsolódtak be. Ehhez a programhoz is szorosan kapcsolódik a Tankerületi Központ által szervezett úszásoktatás, amely tavasszal újabb iskolák részvételével folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában