Tervek

2023.12.06. 11:48

Görparkot építene 63 millióból a város a salgótarjáni pumpapálya mellett

A salgótarjáni képviselő-testület jövő heti ülésén tárgyalják az előterjesztést, miszerint a város részt venne a 2024-es Országos Görpark Programban. A tervek szerint új kültéri görparkot építenének az idén átadott BMX- és pumpapálya szomszédságában.

Nool.hu

Salgótarján közgyűlése soron december 14-én, csütörtökön 9 órától tartja következő ülését a városházán. A nyilvánosan elérhető előterjesztésekből kiderül, hogy a képviselők egy javaslatról is tárgyalnak, amely szerint a város jövőre kültéri görparkkal bővítené a strand területén található extrémsport-létesítményt.

„A Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára kiírta a 2024. évi Országos Görpark Programot. A program célja, hogy az olimpiai sportággá fejlődött gördeszkázás és a gyorsasági görkorcsolya sportágak szabadidősport- és versenysport-igényeit egyaránt figyelembe véve, megfelelő méretű, sportszakmai szempontok szerint tervezett és kivitelezett létesítmények kerüljenek kialakításra magyarországi településeken” – olvasható az előterjesztésben.

Kiderült, a programban Salgótarján is részt venne, megvalósulási helyszínként pedig a strandfürdő területén található, a jelenleg is üzemelő görpálya, illetve a közelmúltban átadott BMX freestyle- és pumpapálya melletti területet jelölték ki.

Mint a jövő héten a közgyűlés elé kerülő dokumentumban fogalmaznak: „A felhívás lehetőséget ad kül- és beltéri görpark vagy kül- és beltéri görkorcsolyapálya kialakítására, valamint ezen pályák kiszolgáló létesítményei és kiegészítő szolgáltatások nyújtására alkalmas elemek megvalósítására. A helyi igényeket figyelembe véve a kültéri görpark igénye merült fel, hiszen az idén átadott BMX-pálya és pumpapálya is nagy népszerűségnek örvend.”

A projekt tervezett összköltsége valamivel több, mint 63 millió forint. Salgótarján önkormányzata ehhez 47 millió forint támogatásra pályázik, ami mellé közel 16 millió forint saját forrást biztosítana. A programban való részvételről jövő csütörtökön a képviselő-testület dönt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában