Díj

2023.12.06. 06:50

Rangos elismerésben részesült a drégelypalánki kardiológus

Az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréséül nemrégiben Pro Sanitate díjban részesült a Pulmonológiaiai Klinika kardiológus orvosa, Drégelypalánk szülöttje, dr. Csósza Györgyi egyetemi tanársegéd – adta hírül a Semmelweis Egyetem.

Lukács Zsófia

Dr. Csósza Györgyi egyetemi tanársegéd a Szegedi Tudományegyetemen szerzett általános orvosi diplomát, majd belgyógyászat, kardiológia, intenzív terápia szakvizsgát tett, felnőtt transtorakális echocardiographia licencet szerzett. 2010-től dolgozik a Semmelweis Egyetem Pulmonológia Klinikáján. A klinika Pulmonális Hypertonia Centrumában a pulmonális hypertonias betegek kivizsgálása és gondozása a fő feladata, amely a járóbeteg ellátástól az intenzív terápiájáig terjed. Emellett a pulmonális hypertonias betegek rehabilitációs programjának kidolgozásában és beindításában is tevékenykedik.

Diagnosztikában rendszeresen echocardiographiás, terheléses vizsgálatokat és jobbszívfél katéterezést végez. Az egyetemen kardiopulmonális szakgyakorlatot tart orvostanhallgatóknak magyar és angol nyelven.

A Batthyány-Strattmann László születésnapjához kötődő Pro Sanitate díjakat Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai tevékenységük elismeréséül adományozta. A díjakat dr. Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár adta át a közelmúltban – számolt be róla az MTI.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában