Felhívás

2023.12.16. 11:28

Óvatosságra intik a nógrádi rendőrök az ünnepek alatt is a lakosokat

Karácsony közeledtével szűkebb hazánkban is egyre többen keresik fel az adventi vásárokat, a bevásárlóközpontokat és a piacokat. Ezeken a helyeken a forgalom is megnövekszik, a tömeggel együtt pedig az áldozattá válás lehetősége és számos baleseti veszélyforrás is megjelenik – közölte Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Nagy Orsolya

Salgótarján Fő terén járőröznek a rendőrök

Forrás: Nool.hu

Fotó: Police.hu

Mint arról a sajtóreferens beszámolt, az év végi ünnepek forgatagában a gépjárművel indulás előtt ajánlott megtervezni az útvonalat, akár karácsonyi bevásárlásról, akár a távolabb élő rokonok meglátogatásáról legyen szó.

– Kérjük, az ünnepek közeledtével vegyék figyelembe, hogy az üzletek, a bevásárlóközpontok és az adventi vásárokhoz közeli parkolók általában már zsúfoltak, így a be- és kiállások alkalmával a balesetek megelőzése érdekében nagyobb figyelmet kell fordítani a jármű- és a gyalogosforgalomra – mondta Király-Kollár Ramóna.

Hozzátette: a bevásárlást ne az utolsó pillanatra hagyják, mert a kapkodás és az ingerült, figyelmetlen vezetés a téli időjárási és útviszonyok mellett könnyen balesethez vezethet. Az útviszonyokhoz alkalmazkodva, közlekedjenek lassabban, és tartsanak nagyobb követési távolságot. Elindulás előtt pedig mindig kapcsolják be biztonsági övüket, és hívják fel erre utastársaik figyelmét is, illetve ittasan sose üljenek volán mögé.

Oda kell figyelni néhány dologra, hogy békés és boldog legyen az ünnep
Fotó: Police.hu / Forrás: Nool.hu

A sajtóreferens arra is kitért, hogy ebben az időszakban kiemelten fontos az értékeik védelme is, éppen ezért, ha nagyobb tömegeket vonzó rendezvényeken, bevásárlóközpontokban, adventi vásárokon járnak vagy tömegközlekedéssel utaznak, figyeljenek a pénztárcájukra, a táskájukra és egyéb vagyontárgyaikra, mert ezeket a helyzeteket használhatják ki az alkalmi és a zsebtolvajok.

Ezen túlmenően fontos, hogy pénzüket, irataikat és mobiltelefonjukat mindig a kabát vagy a táska belső részén, lehetőleg több helyen és cipzárazható zsebekben tartsák. Emellett csak annyi pénzt vigyenek magukkal, amennyire szükségük van, továbbá bankkártyájukat és az ahhoz tartozó PIN-kódot soha ne tárolják egy helyen. Kiemelte azt is, amennyiben kocsival érkeznek vásárolni, mindig győződjenek meg arról, hogy lezárták-e a gépjármű ajtajait és ablakait.

Király-Kollár Ramóna kifejtette: a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a rendőrkapitányságok munkatársai az ünnepek időszakában is kiemelt figyelmet fordítanak a bevásárló- és üzletközpontok, a kirakodóvásárok, a pályaudvarok, továbbá a nagy tömegeket vonzó rendezvények biztonságára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában