Kreativitás

2023.12.24. 10:46

Nógrád-szerte menők a kézzel készített karácsonyi dekorációk és ajándékok

Ahogy az idei év egyik legfontosabb ünnepéhez közeledünk, egyre jobban elönt bennünket a karácsonyi láz, amely egyszerre izgalmas és idegtépő időszak sokunknak. Megvásárolni a karácsonyi ajándékokat minden szeretett családtagunk és ismerősünk számára bizony nehéz, megpróbáltató feladat, főleg úgy, ha nem is vagyunk tisztában vele, hogy mire vágyhat a másik.

Sipos Nina Vivien

Egyre népszerűbb dekorációk ez idő tájt a karácsonyi manók Nógrádban is

Forrás: Illusztrációs fotó: Pexels

Sokféle előre gyártott díszt találunk manapság már a boltokban Nógrád vármegyében is, amelyek lakásunkba igazi karácsonyi hangulatot tudnak varázsolni, mégis ad némi plusz jelentőséget egy ajándéknak, ha mi magunk készítjük el a meglepetést. Némi kreativitással és kellő akaraterővel csodás karácsonyi dekorációkat, ajándékokat kreálhatunk. Mindamellett, hogy remek kikapcsolódási lehetőséget nyújt a kézműveskedés, otthonunkat is ünnepiesebbé teszik a kézzel alkotott díszek. Mindössze egy kis kézügyesség és néhány egyszerű alapanyag szükséges, amelyeket mindenki megtalál a háztartásában.

Íme egy egyszerű ajándék ötlet karácsonyra, hogy mivel kedveskedhetünk szeretteinknek!

Manók minden mennyiségben!

Az ünnepi manócskák legyenek akár ducik, tömzsik, alacsonyak vagy magasak, az otthonunk bármely részén elhelyezve őket édes látványt tudnak nyújtani, ráadásul még az elkészítésük sem olyan nehéz, mint amilyennek tűnhet.

A manóknak a teste állhat a wc-papír guriga hengeréből, összegyúrt vattapamacsból, esetleg szimplán sóval, homokkal vagy rizzsel töltött zsákból a kívánt méret szerint. A figuráknak jellegzetes hosszú szakálluk egész testüket eltakarja, amihez felhasználhatunk egy már nem hordott kabát műszőrméjét, fonalat, tobozt vagy akár egy régi felmosófej zsinórját. Bájos sapkájuk alól (zokniból, törölközőből, kinőtt ruha anyagából elkészíthető) csak kilógó orrocskájuk látszik, ami lehet vattából, kavicsból, de akár festett dióhéjból is. Az összeállításhoz pedig már csak ragasztó, olló, tű és cérna kell, hogy megcsináljuk a karácsonyi manócskákat.

Ha sikerült minden szükséges alapanyagot megtalálni háztartásunkban a karácsonyi manók gyártásához, már csak egy jó kis ünnepi filmet kell keresnünk, kezünkbe venni valami nassolnivalót, és már mehet is az ajándékgyártás! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában