Trend

2023.12.26. 14:18

Nógrád-szerte is felkapottá vált a diótörős karácsonyi trend

Vitathatatlan, hogy örök kedvencek maradnak a piros-arany és a kék-ezüst színkombinációk, ha karácsonyi díszekről van szó, hiszen nem lehet melléfogni ezekkel az alapszínekkel. Mégis meg kell említeni, hogy idén is új trend hódít az ünnepek alkalmával.

Sipos Nina Vivien

Kedvelik a diótörő figurákat karácsonykor

Forrás: Pexels

Rendkívül közkedveltté vált a 2023-as év nagy trendje, a diótörő karácsony, mely letisztult, elegáns stílusával, és színeivel rögtön elnyerte az emberek tetszését.

– Idén karácsonykor egyértelműen a Diótörő meséje a sláger, a fő színek pedig a pisztácia zöld, a piros, a rózsaszín és a púder színek – nyilatkozta portálunknak Nagy Luca magánvállalkozó, aki kézműves dekorációkat szokott készíteni és árusítani Nógrádban.

Mi az a Diótörő?

A Diótörő Pjotr Iljics Csajkovszkij utolsó balettje és egyben utolsó színpadi műve, mely évek óta képes újra és újra elvarázsolni a karácsonyi nagy közönséget. E.T.A Hoffmann A diótörő és az egérkirály című fantázia története alapján készült a balett. Cselekményében egy ifjú lány összebarátkozik egy diótörővel, aki karácsony estéjén csodával határos módon életre kel, és komoly harcot vív a gonosz egérkirállyal. A mesében Drosselmayer bácsi érkezik haza, aki játékkészítőként néhány gyönyörű ajándékot hoz magával a családja számára, és egyben egy olyan karácsonyt biztosít Clarának és Fritznek, amelyben még soha sem volt részük. A történet egy igazi karácsonyi különlegesség, mely szakadatlanul hozza minden évben az ünnepi érzetet, némi varázslatot csempészve az emberek szívébe.

– A karácsony tipikusan azaz ünnep, amelynél nincs olyan, hogy túl sok dísz, túl sok szín. Sok minden belefér, és ez így jó. Továbbra sem lehet elmenni amellett, hogy a piros-arany és a kék-ezüst színek örök kedvencek maradnak, de azt sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy mik a trendek. Most 2023-ban menő az elegáns, letisztult színekkel teli diótörős karácsony, és én is imádom ezeket a színkombinációkat – közölte Nagy Luca, hozzátéve: 7

– Szeretem követni a divatot, mert ad egyfajta irányzatot az embereknek, hogy mik a nyerő színek, stílusok. Talán jövőre majd a fehér-rózsaszín-lila színek és Barbie mesés karácsonya terül terítékre! – mondta viccelődve a kézműves.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában