Tragédia

2023.12.05. 13:52

Nem sokkal 28. születésnapja előtt érte a végzetes tragédia a horgászt a Palotási-tó partján

Tragikus hír rázta meg szűkebb hazánk horgásztársadalmát a közelmúltban. Egy fiatal horgász életét vesztette november végén a Palotási-horgásztó partján.

Veres Edina

Hosszabb pecatúrára indult a közelmúltban egy fiatal férfi szűkebb hazánkban, azonban a tópartról soha többé nem tért haza szeretteihez.

Mint azt portálunk is megírta: a Metropol beszámolója szerint különös körülmények között vesztette életét egy fiatal horgász Nógrád vármegyében. Mint fogalmaztak: Á. Szabolcs még novemberben hosszabb pecára indult, reggelig kint akart maradni, így sátorral érkezett a tóhoz. Egy ideig minden jól ment, azonban másnapra már csupán a holttestét találták meg a felvert sátorban. Hamarosan kiderült, hogy a férfi vélhetően szerencsétlen és döbbenetes baleset áldozata lett: gázmérgezést kaphatott a sátorban. Információink szerint mindez a Palotási-horgásztó partján történt november második felében.

A Palotási Víztározó – Palotás és Vidéke Sporthorgász Egyesület nevű közösségi oldal fogásokat szemléző posztjai alapján a férfi rendszeresen horgászott a tó partján. Így például augusztusban is a szenvedélyének hódolt a fiatal, amikor is egy 24,5 kilogrammos ponttyal új egyéni rekordot állított be. Október elején egy 24,1 kilogrammos tövest fogott ki, míg november 11-én egy 16 kilogrammos tükrös pontyot sikerült a partra emelnie. A Palotási Víztározó – Palotás és Vidéke Sporthorgász Egyesület Facebook-oldal egy képpel búcsúzott a horgásztól rövid, szívbemarkoló üzenettel: „Nyugodj békében Szabi!”.

Az eset óta a férfi közösségi oldalán – a családtagok mellett – megannyi barát, ismerős és horgásztárs hagyott részvétnyilvánítást, megindító búcsúüzenetet. A képek tanúsága szerint többen mécsesek meggyújtásával emlékeztek meg a végzetes kimenetelű szerencsétlenségben elhunyt fiatal horgászról Palotáson. A bejegyzésekből az is kiderült: a tragédia nem sokkal a születésnapja előtt történt. Adatlapja szerint Szabolcs november 25-én töltötte volna a 28. életévét.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta portálunkat, hogy a Pásztói Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit. Ennek értelmében a történtekkel kapcsolatban a rendőrség kizárta az idegenkezűség lehetőségét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában