Szeretet ünnepe

2023.12.24. 19:50

Ne csak karácsonykor legyünk kedvesek egymással! – tanácsolja a honti látássérült Guinness-rekorder

Karvai Sándor, a honti származású látássérült Guinness-rekorder, rádiós műsorvezető, és a Kézmű-Erfo-Főkefe cégcsoport marketing kommunikációért felelős szakértője mesélt portálunknak arról, hogy mi a legfontosabb számára a karácsonyban és hogyan tölti az ünnepet.

Lászlók Judit

Karvai Sándor az ünnepi időszakban rendre az tapasztalja, hogy az emberek elnézőbbek, odaadóbbak egymással

Forrás: Beküldött fotó

– Igazából egész évben a legjobban a karácsonyt várom, mert ilyenkor egy picit lassítanak az emberek, és előtérbe kerül a meghittség, a szeretet és a nyugalom – mondta el portálunknak Karvai Sándor. Hozzátette: úgy gondolja, hogy a mai agyonhajszolt, pénzorientált világban az ünnepi időszakban türelmesebbek és megértőbbek az emberek egymással. – Hozzám is sokkal többen jönnek oda karácsonykor az utcán segíteni és átkísérni a zebrán mint az év bármely napján. Emlékszem, hogy tavaly egy alkalommal a buszvezető is odajött hozzám és segített leszállni, majd kellemes ünnepeket is kívánt. Mindez nagyon jól esett, annak ellenére, hogy tökéletesen közlekedem és jól kiismerem magam – hangsúlyozta Karvai Sándor.

A rádiós műsorvezető kifejtette továbbá: az ünnepi időszakban rendre az tapasztalja, hogy az emberek elnézőbbek, odaadóbbak egymással és gyakrabban megesik a szívük másokon. Ugyanakkor ez valahol egy kicsit szomorú is, hiszen mindezt egész évben is megtehetnénk. Kiemelte: mindenkinek szüksége van a szeretetre, és nem szabad elfelejteni, hogy mennyire fontos az egymással való törődés és az odafigyelés. Ugyanis, ha az emberek csak bántják egymást attól bizony nem lesz jobb hely a világ.

Karvai Sándor arra a kérdésünkre válaszolva, idén hogyan tölti az ünnepeket elmondta: bár felmerült, hogy egy wellness szállodában pihennek pár napot, de végül az otthonuk mellett döntöttek, hiszen a karácsony mégis csak ott a legmeghittebb és a legbékésebb. 

– December 24-én Anita, a feleségem általában egész nap a konyhában tevékenykedik, én pedig feldíszítem a fát, mindeközben karácsonyi zene szól. Aztán este ünneplőbe öltözünk és együtt vacsorázunk, majd megajándékozzuk egymást. A terveink szerint idén részt veszünk az éjféli misén is – fogalmazott a többszörös Guinness-rekorder, aki kitért arra is, hogy az ünnepi asztalukról ezúttal sem hiányzik majd a hal, a bejgli, a töltött káposzta és a bableves sem. Szintén elmaradhatatlan eszköz továbbá a csillagszóró is. 

– Nagyon szeretem a csillagszórót meggyújtani és a hangját hallgatni. Mindezt persze biztonsági okokból általában a lakáson kívül tesszük és ilyenkor imádkozunk, illetve közösen énekelünk Anitával – mondta Karvai Sándor, aki szerint a karácsony ismét gyorsan eltelik majd és már csak arra eszmélünk, hogy mindössze pár nap maradt az évből. Ezért mindenkinek azt tanácsolja élvezze ki az év legvarázslatosabb ünnepét!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában