Jegyzet!

2023.12.19. 12:17

Ne ajándékozz élő állatot karácsonyra!

Házi kedvenceket tartani felelősség, meg kell gondolni! - Lászlók Judit gondolatai a témában.

Lászlók Judit

Az ünnepek alkalmával szinte mindenki a legjobb ajándékkal szeretné meglepni a szeretteit. Ennek következtében pedig az elmúlt években egyre népszerűbb karácsonyi ajándékká vált az élő állat. Természetesen aligha van cukibb egy kölyökkutyánál vagy egy kiscicánál. Én, azonban mint állatszerető és kutyatulajdonos óvva intek mindenkit az élő állatok ajándékozásától. 

Ugyanis az első pár nap biztosan izgalmas lesz a család számára, azonban például egy kutya amellett, hogy nagy felelősséggel jár nem biztos, hogy kijön egy másik házi kedvenccel, szüksége van rendszeres mozgásra, szétrághatja a dolgaidat és bizony a szobatisztaságra nevelés is egy hosszabb folyamat lesz. A lista hosszú, arról már nem is beszélve, hogyha az ünnepek után a család tagjai visszatérnek a munkába vagy az iskolapadba a kutya egyedül maradhat otthon naponta akár több órára is. Ráadásul legyen szó bármilyen házi kedvencről az etetés mellett a különböző oltásokról, betegség esetén pedig orvosi ellátásról is gondoskodni kell, ami bizony megterhelő lehet a családi kassza számára. 

Úgy gondolom, hogy bár ezek alapvető dolgoknak számítanak manapság sokan nincsenek tisztában ezekkel. Éppen ezért, mielőtt élő állatot ajándékoznál valakinek, gondold át, hogy te vagy a szeretted mennyire lenne képes ellátni egy gondoskodó gazdi feladatait. Ha mindezeket figyelembe veszed és úgy döntesz, hogy felelősséget vállalsz egy kisállatért, valószínűleg te vagy a hozzátartozód lesz az egyik legboldogabb gazdi a világon, ugyanis az állatok hatalmas szeretettel hálálják meg a róluk való gondoskodást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában