Elismerés

2023.12.20. 16:01

Miniszteri elismerést vett át a salgótarjáni kórház nyugállományba vonuló főigazgatója

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter Batthyány-Strattmann László-díjjal ismerte el dr. Szabó Géza, a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház főigazgatójának több évtizedes munkáját.

Lukács Zsófia

Dr. Szabó Géza

Forrás: Nool

A belügyminiszter Batthyány-Strattmann László- és Pro Sanitate-díjakat adott át az év végén nyugállományba vonuló kórházi vezetőknek minap a Belügyminisztériumban rendezett ünnepségen – számolt be róla a kormany.hu. A miniszter Batthyány-Strattmann László-díjjal ismerte el dr. Szabó Géza főigazgató több évtizedes munkáját, aki az év végén nyugállományba vonul.

Dr. Pintér Sándor köszöntő beszédében kiemelte, hogy annak a felhalmozott szakterületi és kórházmenedzsmenti  tudásnak, amelyet a 2023. december 31-ével leköszönő vezetők több évtized alatt összegyűjtöttek, továbbra is a magyar állami egészségügyi rendszert kell szolgálnia, ezért arra kérte a jelenlévő nyugdíjkorhatárt meghaladó vezetőket, hogy tudásukkal, tanácsaikkal segítsék az új generációt az ágazat megújításában.

Ismertették: Dr. Szabó Géza 1977-ben végzett a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen általános orvosként, majd neurológus szakorvosi, továbbá mozgásszervi rehabilitáció szakorvosi képesítést szerzett. 1999 óta egészségügyi szakközgazdász. 46 éves szakmai pályafutását Balassagyarmaton kezdte általános orvosként, majd neurológus szakorvosként. 1988-től hat éven keresztül a Jemeni Köztársaságban dolgozott neurológus szakmavezető főorvosként. Közel három évtizedes vezetői tapasztalata 1995 novemberében kezdődött Balassagyarmaton, ahol a Dr. Kenessey Albert Kórház főigazgatója lett, majd 2021 óta látja el a salgótarjáni Szent Lázár Vármegyei Kórház főigazgatói feladatait. 

A Modern Városok Program keretében megvalósult beruházás eredményeként, vezetésével indult el az onkológiai központ és a sugárterápia működése is az intézményben. A Magyar Kórházszövetség elnökségi tagja. Szerénysége, intelligenciája, szakmai alázata példa kollégái és a város polgárai számára. Számos publikáció kötődik a nevéhez magyar és angol nyelven egyaránt. Munkássága elismeréseként több díjban is részesült, többek között a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben.  

Az elismeréshez Balla Mihály országgyűlési képviselő is gratulált közösségi oldalán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában