Egészségügy

2023.12.14. 11:25

Sajtóhírek szerint a tarjáni és a gyarmati kórház vezetőjét is felmentették

Kórházigazgatókat mentett fel a belügyminiszter és a megbízott országos kórház-főigazgató szerdán. Információink szerint az intézkedés a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház és a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet vezetőjét is érinti.

Lászlók Judit

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

A Magyar Nemzet cikke szerint Pintér Sándor belügyminiszter december 31-i hatállyal – érdemeik elismerése mellett – két országos intézet és öt vármegyei kórház főigazgatójának magasabb vezetői kinevezését vonta vissza arra figyelemmel, hogy betöltötték 65. életévüket. A megbízott országos kórház-főigazgató ezzel egyidejűleg tíz városi kórház vezetőjének főigazgatói kinevezését vonta vissza. Az érintettek szakmai munkájuk elismeréseként kitüntetésben részesülnek.

A cikkben hozzáteszik: „Ugyancsak december 31-i hatállyal a belügyminiszter további két vármegyei kórház főigazgatójának, a megbízott országos kórház-főigazgató pedig öt városi kórház főigazgatójának felmentéséről döntött. Az érintettek végzettségüknek megfelelő munkakörben történő további foglalkoztatása biztosított. Az új főigazgatók kinevezéséig az intézmények vezetését a szervezetszerű helyettesek látják el.”

Nógrádi intézmények is érintettek lehetnek

Hivatalosan egyelőre nem erősítették meg, de az országos sajtóhírek szerint a felmentett kórházvezetők között van dr. Szabó Géza, a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház főigazgatója, valamint dr. Tóth Judit, a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet igazgatója is. A hírekkel kapcsolatban megkerestük az érintett intézményeket, azonban egyelőre nem kívánták kommentálni a sajtóban terjedő információkat.

Néhány hírportálon felmerült dr. Boczek Tibor, a pásztói Margit Kórház vezetőjének neve is a távozók között. Ő portálunk érdeklődésére elmondta, hogy megkeresés nem történt a Belügyminisztérium részéről, nem vonták vissza a vezetői megbízását, és jelenleg is betölti a pásztói kórház igazgatói pozícióját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában