Egyeztetések

2023.12.08. 11:37

Ma még kitölthető a kérdőív a balassagyarmati kórház megítéléséről

Egyeztetéseket sürget a gyarmati kórház ügyében a város polgármestere. A személyes konzultációk mellett az önkormányzat kérdőívet indított a kórház megítéléséről.

Lukács Zsófia

Mint arról korábban beszámoltunk: november 3-a és december 31-e között a szülészeti-nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátás szünetel Balassagyarmaton. Csach Gábor polgármestere közleményben reagált a Dr. Kenessey Albert Kórház – Rendelőintézet az utóbbi időben felmerült problémáira.

"Balassagyarmat önkormányzata nem fenntartója a kórháznak, de minden erőnkkel segíteni szeretnénk a megoldást: az egészségügyi helyi ellátás stabilizálását, a 126 éves intézmény hosszú távon való működését Nyugat-Nógrádban élő polgárok érdekében" – hangsúlyozta a polgármester. Közölte, hogy három kezdeményezés indul az ügyben.

A Városháza közösségi oldalán adta hírül, hogy a héten közvéleménykutatást indítottak a kórház megítéléséről annak érdekében, hogy minél pontosabb képet kapjanak az ellátásokat igénybe vevő, illetve az intézményben dolgozó polgárok problémáiról, véleményéről a térségi fekvő- és járóbetegellátás tekintetében. A kérdőívet ma estig lehet kitölteni.

Csach Gábor korábbi nyilatkozatában arra is kitért, hogy az eddig külön-külön folytatott levelezések és egyeztetések eredménytelensége után háromoldalú megbeszélést kezdeményez a fenntartó Országos Kórházi Főigazgatósággal, a kórház menedzsmentjével és az önkormányzattal a működést segítő lehetőségekről és teendőkről. Ezen felül több önkormányzati képviselő kérését is figyelembe véve az önkormányzat decemberi testületi ülésén e megbeszélések és közvéleménykutatás eredményei szerint kezdeményez lépéseket az önkormányzati konkrét segítség tekintetében, illetve az illetékes Belügyminisztérium felé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában