Autóbusz-közlekedés

2023.12.07. 12:20

Komoly fennakadást okozott a hó a tömegközlekedésben – Csesztve és Nógrádmarcal felé továbbra sem járnak a buszok

A ma hajnalra lehullott jelentős mennyiségű hó, az emiatt kialakult kedvezőtlen útviszonyok jelentős fennakadást okoztak vármegyénk autóbusz-közlekedésében is. A Volánbusz Zrt. tájékoztatása szerint a reggeli órákban 46 járat maradat ki szűkebb hazánkba.

Gulyás Edina

Nógrád vármegye területén a hó és az útviszonyok jelentős fennakadásokat okoznak a menetrend szerinti autóbusz-közlekedésben. A hóesés tegnap este óta folyamatos. Salgóbányán, Garáb előtt, Szente és Kétbodony, Terény és Szanda, Csesztve és Szügy között, Alsópeténynél, Szécsénke és Nógrádkövesd, valamint Nógrádmarcal és Szügy között fakidőlések, leszakadt faágak akadályozták a továbbhaladást. A kidőlt fákat a katasztrófavédelem részben eltávolította, Csesztve és Nógrádmarcal felé azonban továbbra sem lehetséges az autóbusz-közlekedés – tájékoztatta portálunkat a Volánbusz Zrt. 

Amint arról beszámoltak Etes Albert-telepen egy autóbusz árokba csúszott, a következő járat továbbhaladását is akadályozta. A tereskei elágazónál szintén elakadt egy autóbusz. Személyi sérülés és anyagi kár nem keletkezett.

Hozzátették: a reggeli órákban 16 járatkésés és 46 kimaradás történt az utak állapota miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában