Jegyzet

2023.12.16. 08:40

Karácsonyi stressz

A karácsonyi stressz csökkentése érdekében szánjunk időt a pihenésre. Ember Zsófia újságíró kollégánk gondolatai.

Lukács Zsófia

Sokan örömmel készülnek a karácsonyra, azonban az ennek során felmerülő kihívások gyakran stresszt és feszültséget okoznak. A készületek nem csupán örömforrások, hanem gyakran a veszekedések és konfliktusok színterei is lehetnek. Sosem értettem, hogy min lehet ilyenkor összeveszni, hogy mekkora legyen a fa, zselés vagy kókuszos-e a szaloncukor? De több portál is foglalkozott a napokban azzal, hogy az elsődleges vitaforrások közé tartozik az idő és a pénz. 

Az emberek próbálják megteremteni a tökéletes karácsonyt, ami magába foglalja az ajándékok vásárlását, az ételkészítést, a ház díszítését és egyéb tradicionális tevékenységeket. Az ezekre fordított idő és pénzterhelés könnyen vezethet stresszhez. A média és a társadalmi normák gyakran olyan ideális karácsonyi képet festenek elénk, amelyet sok család próbál meg követni. Ez azonban  nyomást gyakorolhat ránk, különösen ha nem tudunk megfelelni az elvárásoknak.

Idén valahogy nem jött az érzés, hogy borítsam fénybe az udvart, vagy a házat, még az sem motivált, hogy már az összes szomszéd fényárban úszik. Végül rászántam magam és jó program lett a gyerekekkel, hogy felaggattunk néhány égőt, de nem vittük túlzásba. Nem a miénk lett a legszebb, de nem lehet minden tökéletes. Helyezzük inkább a hangsúlyt az együttlétre és a szeretet megnyilvánulására! A stressz csökkentése érdekében szánjunk időt a pihenésre, elég, ha csak a saját elvárásainknak felelünk meg, ez pedig ne csak karácsonykor legyen így!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában