Jótékonyság

2023.12.27. 19:50

Jótevőjének köszönhetően teljesült a nógrádi édesapa álma, és ismét gyermekeivel lehet

Újra együtt a család, és a környékbeliek is segítettek a családon.

Nool.hu

László hosszú idő után újra magához ölelhette gyermekeit

Forrás: Metropol, beküldött fotó

A Metropol számolt be arról, hogy párja halála óta Tibornak szívügye lett mások megsegítése, ahogy fogalmaz, erre tette fel életét. Úgy érzi, feladatot kapott és azon munkálkodik, hogy megszépítse a nehéz sorú emberek mindennapjait. Így sodorta az élet Tibor útjába Lászlót, aki néhány hónappal ezelőtt egyedül maradt négy kiskorú gyermekével. 

A nógrádi család hatalmas szegénységben és nélkülözésben élt: előfordult, hogy a téli mínuszokban az alig egyfokos házban fagyoskodtak és két szelet kenyeret kellett beosztaniuk, napi betevő gyanánt. Bár László erején felül minden munkát elvállalt, a gyermekeket egy este elvitték, majd állami gondozásba vették őket. László azóta azért küzdött, hogy a család újra együtt lehessen.

Tibor mentőakcióba fogott és úgy döntött, segíteni fog Lászlónak. Bútorokat vásárolt és felújításba kezdett, hogy élhetőbbé varázsolja a kis otthont. Téli tüzelőt és egy új kályhát vett a családnak, hogy minden feltétel adott legyen, a gyermekek pedig visszakerülhessenek édesapjukhoz, egy élhetőbb, biztonságosabb otthonba.

A karácsony még szebb lett, mikor sorra kopogtak az ajtón a környékbeli házakból. Volt, aki süteményt hozott, más egy tál levest, de mindenkinek volt egy-egy jó szava Lászlóhoz és a gyermekekhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában