Jótékonysági vadászat

2023.12.27. 17:24

Jótékony céllal dördültek el a vadászok puskái Nógrádmegyer határában (fotók)

A hagyományokhoz hűen idén is összefogtak a vadászok, hogy jótékony céllal dördüljenek el a puskák karácsony után a Nógrádmegyer határában lévő Baglyaspusztán. A szerda délelőtt megrendezett jótékonysági vadászat bevételével a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház Gyermekosztályát támogatják.

Lászlók Judit

Jótékonysági vadászatot rendeztek

Forrás: Nool

Fotó: H.Cs.

Az esemény megnyitóján Verbói Gáborné, a Megyervad Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd felkérte dr. Bagó Józsefet, a Nógrád Vármegyei Önkormányzat jegyzőjét, hogy tartsa meg köszöntőjét. Dr. Bagó József ebben először is hangsúlyozta, hogy immár negyedik alkalommal és nagy örömmel vesz részt a jótékonysági rendezvényen. 

– A vadászat nem csak egy élsport, hanem nagyon sok lemondással és munkával, valamint rengeteg természetszeretettel járó tevékenység. Ami nem csak abban nyilvánul meg, hogy kimegyünk és a vadat lelőjük, hanem abban is, hogy etetjük az állatokat és gondozzuk a természetet, vigyázunk rá – fogalmazott dr. Bagó József, aki beszédében kitért arra is, hogy egyéb okok miatt ezúttal sem Bodrogi Gyula színművész, sem Kemény Dénes válogatott vízilabdázó nem tudott részt venni az eseményen. Ezt követően reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a rendezvény ugyanolyan sikeres lesz, mint az elmúlt években és jövőre újra találkoznak majd.

Hetvenen indultak vadászni

Ezután Hegyi Norbert sportlövő beszélt arról, hogy ebben az évben immár tizenegyedik alkalommal rendezik meg negyvenhárom területen a jótékonysági vadászatot, amelyen ezer vadász vesz részt. Mint mondta, az esemény megvalósítását háromszáz támogató segítette. A beszédeket követően megszólaltak a vadászkürtök, majd elindultak a vadászok és kutyáik a baglyaspusztai erdőbe a jótékonysági vadászatra, amelynek célja a beteg gyerekek segítése volt.

Ifj. Verbói Gábor, az esemény egyik szervezője portálunk érdeklődésére elmondta, a tizenegyedik éve megrendezett jótékonysági vadászat 2019-ben vált országos szintűvé, és ekkor csatlakozott a kezdeményezéshez Nógrádmegyer is. Mint mondta, a jótékonysági vadászaton a vadászokat, a támogatókat és segítőket is beleértve közel hetvenen vettek részt. A jótékonysági akció során pedig több mint kétmillió forint bevétel gyűlt össze. Az összegből vásárolt orvosi eszközzel idén is a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház Gyermekosztályát támogatják, amelyet várhatóan tavasszal adnak majd át a számukra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában