Havazás

2023.12.07. 10:00

Itt a tél! – folyamatosan takarítják a nógrádi utakat a Közút munkatársai

Ismét havazik szűkebb hazánkban, amely bőven ad feladatot a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársainak, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy az utak járhatóak és biztonságosak legyenek.

Nagy Orsolya

A hajnali havazás sok fennakadást okozott az utakon

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

Az intenzív havazás miatt ismét négyes fokozatba kapcsolt a Közút, amely szerint nem csak a normál szolgálatra beosztott szakemberek dolgoznak. Ilyenkor ugyanis be lehet hívni azokat is, akik pihenő idejüket töltik. Emellett a központban is megerősített ügyelet működik – közölte Lehel Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója.

Hozzátette: ezen túlmenően kaptak két munkagépet Jász-Nagykun-Szolnok vármegyétől is, hogy hatékonyabb legyen a munkavégzés. Az igazgató kiemelte, hogy a Közút munkatársai egész éjjel kezelték, sózták és tisztították a főutakat, így a 22-es, a 21-es, a 2-es és 23-mas út régi szakaszát. Ezek az utak már járhatóak, sikerült letakarítani, így megkezdték az alsórendű utak takarítást.

Lehel Zoltán problémaként említette, hogy több több fa, vagy nagyobb ágak is az utakra dőlhetnek, amelyek nehezítik munkájukat. Ilyen történt például Nézsán, Garábon és a 22-es úton is. Igyekeznek elhárítani minél előbb az ilyen jellegű eseteket, azonban, ha nagyobb volumenű a káreset, akkor a katasztrófavédelem is a helyszínre vonul.

A megyei igazgató arra kér mindenkit, hogy mielőtt elindulnak tájékozódjanak a Magyar Közút honlapján és annak megfelelően induljanak el otthonról, ha szükséges. Kifejtette: estére felszabadítják a hó alól az utakat, és várhatóan csökkenni fog a havazás mértéke is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában