Színház

2023.12.18. 17:55

Indul az új évad: tíz éve szórakoztat már a Zenthe társulata Szécsényben

Elindul a Zenthe Ferenc Színház tizedik színházi évada Szécsényben – jelentették be hétfőn a városi művelődési központ színháztermében megtartott sajtótájékoztatón. A jubileumi évadban helyet kapott a Valahol Európában című musical is, amely a Zenthe Ferenc Színház és az Andi Színjátszósai Társulat közös koprodukciója lesz.

Lászlók Judit

Szécsény város és a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház immár 10 éves együttműködésére tekinthet vissza

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

A sajtótájékoztatón Garamvölgyi Andrea, a Zenthe Ferenc Színház munkatársa, a szécsényi évad főszervezője köszöntötte a megjelenteket. Ismertette, hogy A főszereplő című krimivígjátékkal hétfő este 18 órakor elindul a Zenthe Ferenc Színház tizedik, jubileumi színházi évada Szécsényben. A jeles alkalmat pedig szeretnék egy kicsit megünnepelni.

Ezt követően Susán Ferenc, a Zenthe Ferenc Színház megbízott igazgatója és produkciós igazgatója elmondta: az eltelt tíz évben 36 előadást láthattak a nézők Szécsényben. Felidézte az első alkalmat, amikor szóba került, hogy legyen Szécsényben városi színházi bérlet, ami nagyrészt a Zenthe produkcióit fedte le. 

Salgótarjánon kívülre is viszik az élményt

– A kezdeti lépéseket követően mára büszkén mondhatjuk, nem tehetjük meg, hogy ne legyen városi színházi bérlet Szécsényben. Nagyon öröm kijelenteni, hogy az a munka, amit elkezdtünk, mára beérett. Remélem, hogy a jövőben minél több előadással tudunk majd jelen lenni a kisváros életében. Ugyanis nagyon fontosnak tartjuk, hogy a Zenthe Ferenc Színház helyi identitását ne csak Salgótarjánban, hanem megyeszerte élvezhessék – mondta Susán Ferenc, aki szerint a színházuk összetétele folyamatosan változik, de törekszenek arra, hogy helyi színészekkel, emberekkel, dolgozókkal erősítsék a helyi kultúrát.

Kiemelte továbbá, a nehézségek ellenére sosem hátráltak meg, ma már állandó telt házak jellemzik az előadásokat. Sőt, nagyon büszkék arra, hogy az elmúlt években olyan színdarabokat is sikerült elhozniuk Szécsénybe, amelyeket más vidéki városokban azért nem mutattak be, mert nem vállalták be a helyi szervezők és a közönség sem. 

Közismert musical is a repertorában

A színház igazgatója végül bejelentette, hogy a jubileumi színházi évadban a Játszd újra Sam!, az Orfeumtól a retro klubig és A főszereplő című előadások mellett a Valahol Európában című musicalt is műsorra tűzik. Utóbbi a Zenthe Ferenc Színház és az Andi Színjátszósai Társulat közös koprodukciója lesz. A szécsényi társulat a musicalt 2008-ban állította először színpadra és rögtön közönségkedvenccé vált, később pedig átvehették érte a Vastaps-díjat is. Susán Ferenc továbbá reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az együttműködésnek köszönhetően egy még látványosabb és jobb produkcióit hoznak létre, amely hosszú évekig része lesz a Zenthe repertoárjának és sok helyre elviszik majd az országban.

A város önkormányzata az elmúlt években folyamatosan támogatta és segítette a szécsényi színházi évad megvalósítását. Stayer László, a város polgármestere elmondta, ahhoz, hogy mindezt elérjék szükség volt arra, hogy a színház higgyen abban, hogy más városokba is el lehet juttattatni a színdarabokat. Továbbá fontos volt a kölcsönös bizalom és kitartás mindkét fél részéről. Mint mondta, a város fontosnak érzi a színházi évadot és a lehetőségeihez mérten támogatja is azt, amely egyébként nem csak a helyieknek, hanem a környékbeli településeken élőknek is kikapcsolódást nyújt. 

Tovább erősödik az együttműködés

A sajtótájékoztatón részt vett még Pásztor Máté szécsényi származású színész, a Zenthe Ferenc Színház oszlopos tagja is, aki örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy részese lehet a jubileumi színházi évadnak. Emellett hangsúlyozta, a Valahol Európában egy olyan darab, amiben mindig szívesen játszik. A színház és a város reméli, hogy még tíz év múlva is köszönthetik majd a nézőközönséget és tovább erősíthetik az együttműködésüket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában