Fejlesztés

2023.12.18. 10:25

Folyamatosan épül-szépül a cserháthalápi önkormányzat vendégháza

A tél beköszöntével sem álltak le a munkálatok az önkormányzat fenntartásában lévő Levendulazug Vendégházban Cserháthalápon. Legutóbb az egyik apartman részleg gazdagodott felszerelésekkel.

Hegedűs Henrik

A település nagy hangsúlyt fektet a turisztika fontosságára

Forrás: Google Maps

A nyugat-nógrádi község vezetése az utóbbi időben folyamatosan és fokozatosan bővítette az idegenforgalmi szolgáltatásait. Ezek közé tartozott többek között a százéves paraszti porta átalakításával elkészült faluház, amelynek az udvarára nemrégiben nemesített gyümölcsfasort telepítettek. Ezzel párhuzamosan épül-szépül a Levendulazug Vendégház is.

Dócsné Sávolyi Henriett, a település polgármestere portálunk megkeresésére elárulta: a turisták fogadására létesített ingatlanban három elkülönített rész található, így összesen majd tizennyolc-húsz látogatót fogadhatnak a szálláson. Ezek közül az elsőbe akár azonnal költözhetnek is a vendégek, míg a másik kettő esetében javában zajlik a korszerűsítés. Mivel ebben az esztendőben a felújításra nem sikerült központi forrásokat szerezniük, ezért jobbára önerőből, társadalmi munkákból és különböző felajánlásokból végzik a szükséges bővítéseket. Így történt meg a nyár második felében és ősz elején a nyílászárók cseréje, most pedig a harmadik részleg gazdagodott konyhai berendezésekkel, bútorzattal, méghozzá egy, a faluban élő fiatal pár ajándéka jóvoltából, amiért természetesen hálás köszönetét fejezte ki az önkormányzat.

Cserháthalápon remélik, hogy mire beköszönt az idegenforgalmi szezon és lendületet kap a természetjáró bakancsos-, a kerékpáros-, esetleg a vadászturizmus, már teljességében állhat az idegenből érkezők rendelkezésére a Levendulazug Vendégház.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában