Mulatozás

2023.10.10. 10:51

Citeraszó mellett préselték a mustot a cserháthalápi tájház udvarán

Rendhagyó szüreti mulatságot tartottak múlt hétvégén Cserháthalápon. Ezúttal elmaradt a falu pontjait érintő hosszú felvonulás, ám a tájház udvarán annál emelkedettebb hangulat jellemezte az eseményt.

Hegedűs Henrik

Finomságok is készültek a mulatságra

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött

Az önkormányzat ebben az esztendőben a közelmúltban kialakított tájházba összpontosította a szürettel kapcsolatos őszi rendezvényét, nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy a fiatalabb nemzedékek minél mélyebben elvegyüljenek az elődök hagyományaiban, két kezükbe fogva a régi paraszti használati tárgyakat, őseik örökségét.

A létesítmény udvarán a helyi óvodások adtak vidám, verses-nótás, körtáncos műsort, amit a nevelőik kifejezetten erre az alkalomra koreografáltak meg. Hasonlóképpen a Csipkerózsa hagyományőrző csoport tagjai is jókedvvel daloltak, míg Pribelszki Zselyke citerajátékával szórakoztatta a résztvevőket.

Helyben préselték a mustot
Fotó: Beküldött / Forrás: Nool.hu

Természetesen nem maradhatott el a szürettel kapcsolatos eszközök kipróbálása sem, így például a prés alatt finom must is készült, a házigazdák pedig ebéddel szolgáltak a látogatóknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában