Ünnep

2023.12.29. 17:25

Elkezdődött a roham: pezsgő nélkül Nógrádban sincs szilveszter – íme az árak

A pezsgő a szilveszter egyik alap itala, amelyből az ünnepi időszakban igen sok fogy szűkebb hazánkban is.

Nagy Orsolya

Szilveszterkor emberek tízmilliói koccintanak pezsgővel a világon

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

Az egykori mondások szerint újévkor, azért érdemes pezsgőt fogyasztani, hogy az esztendő további részében a gazdagság és a pompa jellemezze az életünket. A pezsgő pedig tükrözi mindezt. Szilveszter alkalmából portálunk utánajárt, hogy mennyire fogynak a pezsgők és milyen áron lehet beszerezni azokat. A boltokban már elindult a roham, de azért pezsgőt mindenhol lehet még vásárolni.

Az árak tekintetében egy olcsóbb faja buborékos ital 800 forint körül mozog, míg egy közép árkategóriás pezsgő 1200-1400 forint között van. Természetesen drágább italokat is lehet vásárolni, de azoknak már az áruk is borsosabb, ugyanis azok 4000 forinttól kezdődnek. Aki pedig igazán nagy luxusitalt szeretne fogyasztani, akár 20 ezer forintért is találhat pezsgőt a boltok polcain. Természetesen akadnak olyanok is, akik nem fogyasztanak alkoholt, így sokan gyermekpezsgőt vásárolnak, amely 800-900 forintba kerül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában