Lehetőség

2023.12.29. 08:30

Életmentő ponttá vált Kishartyán egy pályázatnak köszönhetően

Az alapszintű újraélesztés eszközeivel gazdagodott a kishartyáni önkormányzat, így immár életmentő pontként is funkcionál a falu hivatala.

Veres Edina

Az alapszintű újraélesztés eszközeivel gazdagodott a kishartyáni önkormányzat

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

„Életmentő” fejlesztés valósult meg a közelmúltban Kishartyánban. Sándor Attila, a település polgármestere arról tájékoztatta portálunkat, hogy a község önkormányzata pályázati forrásból szerezte be az alapszintű újraélesztés eszközeit, amelyeknek értéke egymillió forint.

– A félautomata defibrillátor használatát a falugondnokunk, illetve a hivatalunk két munkatársa sajátította el egy képzés keretében az Országos Mentőszolgálat munkatársától, Sztrémi Gábortól – mondta a faluvezető, aki háláját fejezte ki a közreműködésért az Országos Mentőszolgálatnak.

Sándor Attila emellett azt is elárulta, hogy a fent elmondottaknak köszönhetően az önkormányzatuk immár életmentő pontként is működik. Hozzátette: a beruházást kiemelten fontosnak tartja.

– A félautomata defibrillátor használata egyszerű, ugyanakkor egy hirtelen keringésleállásnál életet menthet. Egyfelől a községünk lakosainak biztonsága miatt érzem ezt a fejlesztést jelentősnek, másrészt pedig amiatt, mert Kishartyánt keresztülszeli a 22-es számú főút, amelyen rendszerint nagy a forgalom. Legjobb tudomásom szerint a környékünkön a többi település nincs felszerelve ilyen eszközökkel. Így viszont, ha nálunk vagy a közelünkben történik meg a baj, már kezünkben van a lehetőség, hogy segíthessünk és elkezdjük az újraélesztést, amíg a mentőszolgálat szakemberei a helyszínre nem érkeznek – húzta alá a polgármester, aki azt is elárulta, hogy az eszközöket a falu szívében, a kishartyáni önkormányzat épületében helyezték el, amit tájékoztató tábla is jelez a közlekedőknek, a faluba betérőknek és a helybelieknek egyaránt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában