Fejlesztés

2023.08.28. 08:58

Okospadokkal felszerelt parkot alakítanak ki Kishartyánban

Települési zöldfelület-fejlesztés valósulhat meg Kishartyánban egy 25 millió forintos pályázati támogatásnak köszönhetően. A projekt kivitelezése hamarosan elindul.

Veres Edina

A portálunkhoz eljuttatott tájékoztatás szerint a község önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz kiírásán vett részt sikeresen, és nyert 25 millió forintos forrást a beruházás kivitelezésére. A fejlesztésre kijelölt területek a település szívében, a főút mellett találhatóak. A projekt célja a zöldfelület és okos közterület fejlesztés, amelyhez a növényzet rekonstrukcióját és a szükséges elemek telepítését tervezik.

Sándor Attila, a község polgármestere portálunk érdeklődésére korábban elmondta: igény mutatkozott a helyiek részéről az óvoda közelében fekvő jelenleg is ligetes terület parkká alakítására. A munkafolyamat során várhatóan utcabútorokat és egy többfunkciós okospadot is kihelyeznek, de emellett sétautakat és növényágyakat is kialakítanak. A község közösségi oldalán a napokban megjelent tájékoztatás szerint a kivitelezési munkálatok az ősz folyamán indulnak majd el.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában