Oktatás

2023.08.23. 13:54

Váratlan, életveszélyes helyzetekre is felkészítették a pedagógusokat a tarjáni kórházban

Pedagógusokat oktattak a salgótarjáni kórházban annak érdekében, hogy a gyerekeknél váratlanul előforduló, akár életveszélyes helyzetekben is megfelelően tudjanak reagálni.

Gulyás Edina

Pedagógusokat oktattak a salgótarjáni kórházban

Forrás: Beküldött fotó

Fotó: Gyurkó Péter

Idén nyáron másodszor szerveztek oktatást nem az intézményben dolgozóknak a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház skill laborjában. Ez alkalommal a pedagógusokat hívták meg azért, hogy a fiataloknál előforduló váratlan, akár életet veszélyeztető helyzetekre is reagálni tudjanak.

– Dr. Deme Anna gyermekgyógyász főorvos vezetésével különböző életkorú csemetéket imitáló babákon gyakorolhatták például a félrenyelés esetén alkalmazandó Heimlich-manővert, vagy a súlyos allergiás reakció bekövetkeztekor ajánlott Epipen-injekció laikus általi beadását – tájékoztatott portálunkhoz eljuttatott közleményében az intézmény. –  Megismerkedhettek azzal is, milyen módon lehet a bajbajutott gyermekeknél életjelenséget keresni, valamint az alapszintű újraélesztést is gyakorolhatták. Ennek keretében a félautomata defibrillátor használatát is bemutatták a szakemberek. 

Hozzátették: a gyakorlati oktatáshoz a gyermekgyógyászati osztály munkatársai, dr. Lautner Zsófia rezidens és Szőllősi Helga főnővér nyújtottak segítséget. A Gagarin általános iskola pedagógusai aktívan részt vettek az oktatáson. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában