Adomány

2023.12.22. 19:55

Egymillió forint adomány gyűlt össze karácsonyra a beteg rimóci kislánynak

Mérhetetlen lelki erőt tanúsít az izomsorvadással küzdő rimóci kislány, Szita Jázmin és édesanyja. Karácsony előtt gyűjtést szerveztek számukra a településen.

Lukács Zsófia

Forrás: Beküldött fotó

– Elérzékenyülve, könnyeinkkel küzdve adtuk át Jázminkának a helyieknek köszönhetően gyűjtött közel egymillió forint adományt, amelyet készpénzben és utalva juttattak el hozzánk. Köszönöm, hogy ennyien kezdeményezésünk mellé álltak, de azt szeretném kérni, hogy továbbra is legyenek segítségére ennek a kis családnak, óriási szükségük van rá – fogalmazott bejegyzésében Szabó Vilmos, Rimóc polgármestere.

Portálunk is évek óta követi Jázmin állapotát, élettel vívott harcát. Egy ritka gerinceredetű izomsorvadásos betegséggel néz szembe, műtétek sorával, mégis mindig mosolyogva és pozitívan, hihetetlen erővel viseli.

– Nemrégiben az állkapcsát műtötték, eltávolítottak egy tumort, várhatóan februárban pedig gerincműtétre kerül sor. Köszönünk minden segítséget, hihetetlenül hálásak vagyunk. Jázminnal úgy döntöttünk, hogy kerekesszékre,  illetve a járda felújítására költjük az összeget, hogy ne ragadjon le a sárban az emelő sem – mondta el portálunknak az édesanya. A családnál minden segítség jól jön, aki szeretne, Szitáné Laczkó Henrietta számlájára – 50464465-10006502 – utalva járulhat hozzá a kislány gyógyulásához.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában