Karácsony

2023.12.22. 08:19

Dedikálhatják a helyiek Drégelypalánk karácsonyfájának különleges díszeit

Drégelypalánk önkormányzata, valamint a Drégelypalánki Közművelődési és Turisztikai Nonprofit Kft. önkéntesek bevonásával idén különleges módon díszíti fel a község közösségi karácsonyfáját. Ezerötszáz karácsonyfadíszt készítettek, amelyre a lakosok mellett a településen dolgozók, illetve a községért fáradozó személyek írhatják fel a keresztnevüket, becenevüket.

Lászlók Judit

A legkisebbek is részt vettek a karácsonyfa díszítésében

Forrás: Beküldött fotó

Csósza Mercédesz, a Drégelypalánki Közművelődési és Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője portálunknak elmondta, hogy a község fenyőfáját már a napokban felállították a település központjában, azonban akkor jó indokkal még nem kerültek rá a díszek. A csupaszon álló fenyőfa rögtön beszédtéma lett Drégelypalánkon, és végül hamar eljutott mindenkihez a közösségépítő kezdeményezés célja. 

– Hagyományteremtő jelleggel 1500 karácsonyfadíszt készítettünk, amelyre közel ezernégyszázan írhatják fel a keresztnevüket, becenevüket az aláírópontokon és az adventi eseményeken egészen december 24-ig. A díszt elhelyezhetik a fán. Ha ezt valaki esetleg nem szeretné megtenni, akkor biztosítottunk számára az aláíróponton egy információs lapot, mely a dísz feliratozásával kapcsolatos instrukciókat tartalmazza. Amennyiben valaki nem tudja felhelyezni a díszt a karácsonyfára, az aláíró ponton megőrzik azt és a begyűjtést követően mi elhelyezzük a fán – mondta Csósza Mercédesz.

Hozzátette: 

– Ezzel is szerettük volna egy kicsit személyesebbé tenni a karácsonyt a helyiek számára. Fontosnak tartom, hogy minél több lakost be tudjunk vonni ebbe a kezdeményezésbe. Sok új arccal találkozhatunk nap, mint nap a község utcáin, remélhetőleg ez számukra is egy hívogató kezdeményezés lesz, amibe bátran becsatlakozhatnak. A fa épülése és szépülése szimbolizálja mindannyiunk számára a közösség épülését. 

Tovább dekorálnak
A terveik szerint január 6-án, Vízkeresztkor leszedik a díszeket, aztán jövő év decemberében egy kézműves foglalkozás keretein belül lehetőséget biztosítanak majd arra, hogy a résztvevők megkereshessék a saját díszüket és tovább dekorálhassák azokat. Csósza Mercédesz, aki azt is elárulta portálunknak, hogy a leszedett díszek alapján nem csak az derül majd ki, hogy hányan csatlakoztak a kezdeményezéshez, hanem például olyan érdekességek is, miszerint Drégelypalánkon milyen nevű személyek élnek jelenleg a legtöbben. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában