Tárlat

2023.12.06. 10:21

Betlehemes kiállítás nyílt az érsekvadkerti Szent András-templomban

Betlehemes kiállítás nyílt Érsekvadkerten, a Szent András-templomban – adta hírül honlapján a Váci egyházmegye.

Lászlók Judit

A tárlatot a szentmisékhez kapcsolódóan lehet megtekinteni

Forrás: Váci egyházmegye

Érsekvadkert idén ünnepelte fennállásának 800. évfordulóját. Ebből az alkalomból a szintén 800 éves betlehem állítás hagyományának tisztelegve kiállítást rendeztek Generál-Bartók Ágnes hitoktató kezdeményezésére és szervezésében a község templomában.

„Assisi Szent Ferenc 1223 karácsonyán Greccióban jelképesen berendezett egy betlehemi barlangot: jászolban nyugvó kisdeddel, Szűz Máriával és Szent Józseffel, valamint a hagyomány szerint az őket körülvevő pásztorokkal, állatokkal. Az ő nyomában Krisztus születését egyre több helységben, templomban kezdték pásztorjátékkal, betlehemi alakokkal és a gyermek Jézussal megszemélyesíteni” – olvasható a közleményben. 

Hozzátették: Érsekvadkert idén ünnepelte fennállásának 800. évfordulóját. Mivel a betlehem állítás hagyománya is éppen ebben az évben 800 éves, a plébániai közösség tagjai elhatározták, hogy templomukban betlehem kiállítást szerveznek. A felhívásra sok szép régi és kevésbé régi, kézműves betlehemet vittek a hívők, amit az adventi időben lehet megtekinteni az érsekvadkerti Szent András-templomban a szentmisékhez kapcsolódóan. A kiállítást követően a karácsonyi ünnepre a betlehemek visszakerülnek majd a felajánló családokhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában