Ifjúság

2023.12.08. 08:50

Balassagyarmati fiatalt választottak az IKSZ alelnökének

Velenczei Szabolcsot választották a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) és a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ) ifjúsági társszervezetének, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) egyik alelnökének a közelmúltban. A balassagyarmati fiatalnak így lehetősége nyílik rá, hogy szűkebb hazánkat képviselje.

Lászlók Judit

Velenczei Szabolcsnak így lehetősége nyílik rá, hogy szűkebb hazánkat képviselje

Forrás: Beküldött fotó

Velenczei Szabolcs 16 éves koráig Szécsényben élt, majd Balassagyarmatra költözött, ezért elmondása szerint a Nógrád vármegyei szív benne is ott dobog. A középiskolai tanulmányait a Piarista Gimnáziumban végezte. Aztán 2021-ben néhány fiatal és tettre kész barátjával megalapította a balassagyarmati IKSZ-t, ahol elnöki pozíciót töltött be, illetve jelenleg is tagja a balassagyarmati KDNP szervezetének. 

– A két szervezet együttműködése azért tud sikeres lenni, mert kiegészítjük azokat a hiányosságokat, amivel a helyi KDNP szervezet küzd. A szervezet tevékenységhez hozzá tudtunk tenni a fiatalos lendületünkkel, újító jellegű, kreatív meglátásainkkal. Emellett aktív kommunikáció folyt a tagjaink között, ami egy politikai szerepet vállaló közösségben elengedhetetlen

 – fogalmazott Velenczei Szabolcs. 

Hozzátette: – A balassagyarmati IKSZ-t a 2021-es országgyűlési választások előtt alapítottuk és úgy vélem nagyon sokat hozzátettünk a helyi polgári értékekhez, méghozzá rengeteg karitatív tevékenységben szerepet vállalva. A barátaim, az IKSZ-es tagtársaim pedig ugyanúgy kivették a részüket a feladatokból, ezért is nagyon megtisztelő számomra, hogy engem javasoltak az országos elnökség tagjának. Külön köszönöm Nacsa Lőrincnek, az IKSZ elnökének, hogy támogatta a jelölésemet.

Fiatalokat vonna be a munkába

A szervezet küldött és tisztújító gyűlését a közelmúltban tartották meg Budapesten, a Polgárok Házában, ahol Velenczei Szabolcsot, az alelnöki jelölését követően meg is választották.

– Nagyon büszke vagyok arra, hogy a szervezet országos elnökségének a tagja lehetek, ugyanakkor érzem a felelősségét is ennek a tisztségnek. Mivel a megválasztott alelnökök nyolc különböző országrészből származnak, így mindenkinek lehetősége van a saját régióját képviselni, így nekem természetesen Nógrád vármegyét – mondta el portálunknak Velenczei Szabolcs. Kifejette, olyan tervekkel és elhatározásokkal vágott neki az első alelnöki ciklusának, miszerint minél több új, fiatalokból álló, a kölcsönös megbecsülésen és azonos értékrenden alapuló közösségeket hozzanak létre a térségben. Ehhez, azonban meg kell tudnia szólítania a politika iránt érdeklődő fiatalokat és bevonni őket egy közös munkába.

– Úgy gondolom sok fiatalt azért nem érdekel a politika, főleg a konzervatív irány, mert úgy érzi semmit nem tudna hozzátenni, nem tud lázadni, illetve úgy véli nem veszik komolyan az ötleteit, a meglátásait, ezért inkább nem is foglalkozik a témával. Az én meglátásom, hogy a mai világban a legnagyobb lázadás pontosan a „mainstreammel” szembe menve a normalitás, értékelvűség és a hazaszeretet képviselete. Aki ebben a szellemben szeretne egy összetartó közösséggel egy csónakban evezni az árral szemben, azt mindig szeretettel fogadjuk – mondta az IKSZ alelnöke. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában